DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

B en W hebben nog steeds geen prijsvraag uitgeschreven rond uitkijktoren

B en W hebben nog steeds geen prijsvraag uitgeschreven rond uitkijktoren
Het ontwerp voor de Belvedèretoren.
Foto: gemeente Dronten
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Ruim een half jaar nadat B en W daartoe de opdracht kregen van de gemeenteraad, is er nog steeds geen prijsvraag uitgeschreven voor een ‘iconische pleisterplaats’ langs het Veluwemeer. De raad besloot tot die wedstrijd, omdat veel fracties niets zagen in het plan voor een uitkijktoren.

B en W wilden voor 8 ton een uitkijktoren bouwen in het Veluwemeer. Deze zogenaamde ‘Belvedèretoren’ zou voor de helft betaald worden door de gemeente en voor de andere helft door de provincie.

Toren geschrapt

In de gemeenteraad toonden SP en PvdA zich tegenstanders van de bouw van die toren. Andere partijen, zoals CDA, VVD en GroenLinks, hadden ernstige twijfels. Uiteindelijk besloot de raad in juni om de toren te schrappen. In plaats daarvan kozen zij voor een prijsvraag, waarbij plannen voor een ‘iconische pleisterplaats’ kunnen worden ingediend.

Wethouder Dirk Minne Vis zei tijdens de raadsvergadering dat hij wilde meewerken aan die prijsvraag, mits ook de toren daarbij mag worden ingediend. Ondanks die toezegging heeft hij de prijsvraag nog steeds niet uitgeschreven.

Gondelbaan

Wel heeft de gemeente Dronten samen met de provincie Flevoland inmiddels een ‘gebiedsagenda’ gepresenteerd voor de oostelijke strook van de gemeente. Hierin staat de veelbesproken gondelbaan vermeld als ‘icoon’ voor het gebied.

Belvedèretoren en kabelbaan