Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

‘Actievoerders’ pleiten bij Dorpsbelangen Biddinghuizen voor behoud inloophuis

‘Actievoerders’ pleiten bij Dorpsbelangen Biddinghuizen voor behoud inloophuis
'Actievoerders' voor inloophuis De Kans.
Foto: ©maartenheijenk.nl

BIDDINGHUIZEN - Een opvallend beeld tijdens de bedaarde ledenvergaderingen van Dorpsbelangen Biddinghuizen: actievoerders. Nu was dat een groot woord, maar toch waren er gisteravond vier dames die grote papieren met eisen voor het bedreigde inloophuis De Kans omhoog hielden.

Biddinghuizen krijgt een nieuw Multifunctioneel Gebouw (MFG). Als dat klaar is, wordt het bestaande dorpshuis Het Koetshuis gesloopt, evenals het naastgelegen inloophuis De Kans.

Dat inloophuis valt sinds maart onder De Meerpaal. Voor deze voorziening is geen ruimte in het MFG en er is nog geen zicht op een nieuw onderkomen. „Wat gebeurt er als De Kans plat gaat?”, wilden de ‘actievoerders’ van Dorpsbelangen weten.

Actie ondernemen

Voorzitter Willem Feiken had geen concreet antwoord, maar erkende wel dat het inloophuis ‘oh zo belangrijk’ is: „Er mòet gewoon actie worden ondernomen door de gemeente.”

Volgens Feiken wil Dorpsbelangen de gemeente best helpen. Hij noemde als optie dat de gemeente grond beschikbaar stelt in de directe omgeving van het dorpscentrum, bijvoorbeeld aan de Havenweg: „Dan zorgen wij wel dat er iets wordt gebouwd.”

Heeft zich bewezen

Gert Jan van Tilburg, voorzitter van het wijkteam, maakt zich vooralsnog geen zorgen: „Want de gemeente is er inmiddels van overtuigd dat het inloophuis moet blijven. De Kans heeft zich wel bewezen.” Hij vertelde de vergadering dat ook wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) zich bewust is van het belang van het inloophuis.

Dossiers MFGOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo