DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

4 FOTO'S | Onderdelen oude achtbaan Walibi leveren 10.000 euro op voor stichting Opkikker

4 FOTO'S | Onderdelen oude achtbaan Walibi leveren 10.000 euro op voor stichting Opkikker4 FOTO'S | Onderdelen oude achtbaan Walibi leveren 10.000 euro op voor stichting Opkikker4 FOTO'S | Onderdelen oude achtbaan Walibi leveren 10.000 euro op voor stichting Opkikker4 FOTO'S | Onderdelen oude achtbaan Walibi leveren 10.000 euro op voor stichting Opkikker
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De veiling van onderdelen van oude onderdelen van de achtbaan Robin Hood van Walibi heeft gisteren 9.630 euro opgeleverd. Directeur Mascha van Til verhoogde het naar 10.000 euro. Dit geld gaat naar stichting Opkikker.

Met de opbrengst gaat de stichting 350 gezinnen met een ziek kind uitnodigen voor een compleet verzorgde dag in Walibi Holland. „Zieke kinderen en hun families krijgen hiermee een positieve boost tijdens een zware periode van ziekte”, aldus Walibi. De ‘opkikkerdag’ wordt gehouden op 18 april.

Mooie bedragen

Tijdens de veiling werd er flink geboden op diverse bijzondere Robin Hood-items. Zo bood de veilingmeester onder andere een kettinghaak, staalkabels, heupbeugels en grote bouten uit de constructie aan. Hiermee haalden de winnaars echte collectoritems in huis. De klapstukken van de veiling waren twee heuse ‘six-seaters’ uit de trein van Robin Hood. Deze brachten maar liefst 1.450 euro op.

Alle aanwezigen kregen na de veiling een kijkje bij de bouwplaats van Untamed, die opvolger van Robin Hood. Deze achtbaan is momenteel in aanbouw en wordt geopend op 1 juli.