DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

24 uur skaten tegen kinderkanker in Biddinghuizen levert bijna 86.000 euro op

24 uur skaten tegen kinderkanker in Biddinghuizen levert bijna 86.000 euro op
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De dertiende editie van de skate-estafette 24Kika heeft € 85.842,01 opgeleverd voor de stichting KiKa. Het evenement werd vorig weekeinde gehouden op de baan van Flevonice in Biddinghuizen.

Nadat Janita Crediet het startschot had gelost, werd de skeelerestafette onder goede weersomstandigheden afgewerkt. ,,Volwassen teams, duoteams, soloteams en kidsteams streden om een podiumplaats”, blikt de organisatie terug.

Er werd gereden volgens een estafettesysteem, waarbij er 24 uur één rijder per team op de baan moet zijn. De ‘snelle rijders ronde’ leverde weer flink wat persoonlijke records op met onder anderen skeelerkampioenen als Elma de Vries en haar medetoppers in team ‘KeepMoving’.

Verkleed skeeleren

In het ‘foute uur’ vlak voor middernacht, waarbij deelnemers verkleed de baan op gingen, zweepte huisspeaker Henk Jan Kerkhoff de deelnemers op voor de moeilijke nachtelijke uren. ’s Nachts was er geen geluid, de rijders reden hun rondes en de aflossing pikte wat slaap in een tent of caravan of zat bij een gezellig kampvuur.

Om zeven uur pakte de speaker de draad weer op en praatte de rijders de laatste 8 uur door. Na afloop werd de cheque voor KiKa in ontvangst genomen door KiKa ambassadeur Rien Schimmel.

Prijswinnaars

Er waren podiumplaatsen voor het beste team (KeepMoving), het beste kidsteam (Lenferink Selectie), de beste solist (Jan Klompmaker, 70 jaar) en het beste duoteam (Skate-Dump.nl).

Verder werden het gezelligste team (het Tjechische team) en het team met het meeste sponsorgeld (Team FlevOnice) in het zonnetje gezet.