Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Zwerfvuilactie Partij voor de Dieren: Met peuken en papiertjes toch 5 vuilniszakken vol

Zwerfvuilactie Partij voor de Dieren: Met peuken en papiertjes toch 5 vuilniszakken vol
De start van de actie in 2018 op het Havenplein.
Foto: eigen foto

DRONTEN - „Je denkt: peuken en papiertjes, dat schiet niet op. Maar aan het eind hadden we toch vijf vuilniszakken vol”, zegt Kees Kielen van de Partij voor de Dieren. Met twaalf mensen leverde de werkgroep vandaag haar bijdrage aan de World Cleanup Day.

Behalve leden van de politieke partij deden er ook een paar vrienden mee aan de actie en meldden enkele studenten van de Warmonderhof zich spontaan aan. Zij startten op het Havenplein en gingen daarna in groepjes van twee het dorp in. Daarbij maakte er één foto’s voor de wereldwijde app en hanteerde de andere de grijper, beschikbaar gesteld door de gemeente Dronten

Veel peuken

De organisatoren hadden vooraf contact gehad met de gemeente en kregen daar te horen dat er doorgaans langs de route tussen het centrum en het station veel zwerfvuil ligt. Dat bleek inderdaad het geval te zijn, evenals rond het Almere College. „En in het centrum liggen heel veel peuken”, viel Kees Kielen op.

Opvallend was ook dat er in het Van Veldhuizenbos juist heel weinig zwerfafval lag: „Maar ik heb begrepen dat daar veel mensen iedere dag actief zijn met opruimen, net zoals in het Wisentbos.”

Leuke reacties

„Heel positief”, zo vat hij de actie samen, „We hadden natuurlijk prachtig weer, we kregen hele leuke reacties en we hebben veel gedaan. Het is voor herhaling vatbaar.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo