DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zorgaanbieder Vesamo van start in Dronten: „Beweegredenen van cliënten begrijpen”

Zorgaanbieder Vesamo van start in Dronten: „Beweegredenen van cliënten begrijpen”
Mark de Ridder en Marloes Dijkstra van Vesamo.
Foto: Vesamo
Redactie: M.H.

DRONTEN - Mark de Ridder uit Dronten en Marloes Dijkstra uit Marknesse zijn vanuit het Aeres bedrijvencentrum aan De Drieslag 30 van start gegaan met hun bedrijf Vesamo. Als zorgaanbieder bieden zij hulp bij ADHD, ADD, autisme, psychiatrische problematieken, verslaving en een licht verstandelijke beperking. „Vesamo begeleidt cliënten vanaf 12 jaar op ambulante basis”, vertelt De Ridder.

De Ridder en Dijkstra hadden al langer de wens om het ondernemerschap te combineren met hun eigen visie op de zorg. Ze onderscheiden zich van andere zorgaanbieders door een ‘flexibele begeleidingsstijl’: „Wij proberen de beweegredenen van onze cliënten te begrijpen.”

„Wij bieden cliënten specialistische begeleiding, toegespitst op hun eigen mogelijkheden. Dit houdt in dat we altijd kijken naar wat de cliënt zelf kan”, aldus de ondernemers, die een luisterend oor en een sterke vertrouwensband belangrijk vinden.

Vertrouwen

„Vertrouwen, samenwerken en moed zijn onze drie sleutelwoorden. Daaruit is ook de naam Vesamo ontstaan”, legt Mark de Ridder uit.

De zorgaanbieder heeft Flevoland en de regio daar omheen als werkgebied. Ze hebben voor Dronten als vestigingsplaats gekozen: „Omdat de gemeente Dronten een prettige en warme uitstraling heeft.”

Over de filosofie van hun bedrijf zeggen Marloes Dijkstra en Mark de Ridder: „Wie wil dat mensen een boot bouwen, moet ze geen planken en spijkers geven. Je moet ze laten verlangen naar de zee.”