Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Zomerenquête | Floriade belangrijk voor economie in Dronten of bodemloze put?


DRONTEN – Hoeveel geld besteedt de gemeente Dronten om zichzelf te presenteren tijdens de Floriade van 2022 in Almere? De gemeenteraad heeft voor de komende drie jaar al 150.000 euro opzij gelegd. Daar komt in het jaar van de Floriade nog een bedrag bij op. In onze zomerenquête leggen wij u de vraag voor: hoeveel mag dit kosten?

Al tijdens de verkiezingscampagne waren GroenLinks en de SP tegen promotie van Dronten tijdens de Floriade. De ChristenUnie had toen nog haar twijfels, maar is inmiddels coalitiepartij en heeft eerder deze maand vóór de 150.000 euro gestemd.

In de gemeenteraad noemde de SP het evenement in Almere een ‘bodemloze put’. Volgens wethouder Irene Korting (VVD) is de Floriade echter méér dan bloemetjes en bijtjes. Zij stelt dat de sector een pijler onder de economie en de werkgelegenheid in Dronten is.

Zomerenquête DeDrontenaar.nl

Verkiezingsbeloften

Stelling: De gemeente Dronten moet zich stevig op de kaart zetten tijdens de Floriade (Almere, 2022) en dat mag best wat kosten.

D66 - helemaal eens

De Van der Staay Foodgroup, Aeres Hogeschool en andere agrarische topsectoren mogen niet ontbreken op de Floriade. De gemeente Dronten kan dat ruimhartig faciliteren.

CDA - eens

Dronten is koploper in de agrofood sector door onze vruchtbare bodem, ruime kavels, goede waterhuishouding en een uniek agrarisch kenniscentrum. Een goede presentatie op de Floriade biedt kansen voor nieuwe bedrijvigheid en werkgelegenheid. Doen dus!

VVD - eens

De Floriade is een groot evenement en trekt wereldwijd bezoekers. Verschillende Drontense bedrijven/instellingen zijn hierbij betrokken. Goed als de gemeente bij bestaande initiatieven aansluit (indien nodig bijdraagt) en zo Dronten op de kaart zet.

PvdA - eens

Dronten staat al stevig op de kaart waar het gaat om de agrarische sector. Dit is echter wel een hele unieke kans voor Dronten om zich nog beter te positioneren. En dat mag best iets kosten.

Leefbaar Dronten - eens

Als de gemeente Dronten zich op de Floriade kan promoten is dat prima, maar het is de vraag wat het effect daarvan zal zijn. De kosten dienen binnen de perken te blijven.

ChristenUnie - neutraal

Natuurlijk moet Dronten stevig op de kaart worden gezet. Maar om dat via een Floriade te doen is een route die weinig waarborgen geeft. Subsidiegeld inzetten met de gedachte ‘dat het echt wel wat mag kosten’ is veel te mager.

GroenLinks - oneens

Het is goed om kansen voor ondernemers en onderwijs tijdens de Floriade te verzilveren. Maar de deze vinden plaats in Almere en GroenLinks verwacht maar een beperkt positief effect voor Dronten. Daarom willen we hier niet veel geld voor uittrekken.

SP - helemaal oneens

Geen cent naar de Floriade wat de SP betreft. Een onnodig prestigeproject wat teveel geld kost.

Zomerenquête DeDrontenaar.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo