DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zomerenquête | CDA zet ’t opnieuw op agenda: is Dronten een stad of een dorp?

Zomerenquête | CDA zet ’t opnieuw op agenda: is Dronten een stad of een dorp?
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Willen we dat Dronten doorgroeit tot een heuse stad? Of koesteren we onze groene leefomgeving en het dorpse karakter?” Dat vroeg Siert Jan Lap zich donderdag hardop af in de gemeenteraad. Zijn partij CDA plaatst het onderwerp het laatste jaar keer op keer op de politieke agenda. U kunt uw mening erover geven in onze zomerenquête.

Siert Jan Lap bracht het ter sprake bij zijn vraag naar het karakter van Dronten: „Wat maakt Dronten Dronten?”

Niet iedereen vindt het belangrijk of Dronten een stad of een dorp genoemd wordt. Burgemeester Aat de Jonge heeft bijvoorbeeld zijn bedenkingen. „Ik vind het zó’n zinloze discussie…”, zei hij vorig jaar in een raadsvergadering.

Pleitbezorger

De door het CDA ingevlogen wethouder Nico Verlaan was de afgelopen jaren de warmste pleitbezorger voor de term ‘stad’. Als reactie daarop probeerde Roelf Raterink (PvdA) een discussie aan te zwengelen in de gemeenteraad. „Ik wil graag door deze gemeenteraad vanavond één ding hebben vastgesteld. En dat is dat Dronten geen stad is, maar een dorp”, riep hij.

Jaap Kodde (VVD) ging er zijdelings op in, toen hij sprak over de nieuwe Passage Dronten: „Ik denk dat we mooie uitzichten krijgen over ons mooie dorp - dorp - Dronten.”

Voorleggen aan lezers

Nu Siert Jan Lap er vorige week weer over begon, legt DeDrontenaar.nl de vraag in onze zomerenquête voor aan de lezers: is Dronten een stad of een dorp?

Maar… als u het onderwerp onbelangrijk vindt, kunt u de vraag ook gewoon overslaan.

Zomerenquête