DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Zoek op de site van provincie en gemeente naar ‘corona’ en je krijgt: „0 gevonden resultaten”

Zoek op de site van provincie en gemeente naar ‘corona’ en je krijgt: „0 gevonden resultaten”
Zoekopdracht op de website van de gemeente Dronten.
Foto: screenshot
Redactie: M.H.

DRONTEN - Zoek op de website van de gemeente Dronten of de provincie Flevoland naar het woord ‘corona’ en je krijgt de mededeling dat er geen zoekresultaten zijn. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de grootste scholen in Dronten, het Almere College en het Ichthus College. Het veelbesproken coronavirus leidt in Dronten nog niet tot paniek.

GGD Flevoland heeft op haar website de bekende waarschuwingen, aanwijzingen en verwijzingen staan van het RIVM en de Rijksoverheid. Ziekenhuis St Jansdal meldt op haar site: „Wij zijn voorbereid op het onderzoeken en eventueel behandelen van patiënten die besmet zijn met het nieuwe coronavirus.”

Mensen die vermoeden besmet te zijn, krijgen van St Jansdal het volgende advies: „Als u in Nederland verkouden bent of longklachten heeft, hoeft u zich meestal geen zorgen te maken dat u het nieuwe coronavirus heeft. De kans is veel groter dat u gewoon griep heeft of een ander verkoudheidsvirus. Neem bij vragen of twijfel telefonisch contact op met de huisarts.”

Niet naar de huisarts

„Ga niet naar de huisarts of het ziekenhuis toe”, voegt St Jansdal er meteen aan toe. Hetzelfde advies geven huisartsen en andere gezondheidsinstellingen in Dronten.

„In verband met het coronavirus worden patiënten met koorts en hoesten/kortademigheid dringend verzocht niet naar de praktijk te komen maar telefonisch contact op te nemen”, aldus huisartsenpraktijk Deneer & Van Gaalen in Dronten-west. Verloskundigen Dronten heeft een soortgelijke mededeling: „Kom als je koorts hebt (boven de 38 C) en daarbij hoest of benauwd bent niet naar onze praktijk.”

De Meerpaal

De Meerpaal besteedt een artikel aan het virus en meldt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit het RIVM, de GGD en de gemeente te volgen: „We zien op dit moment geen noodzaak om theater- en filmvoorstellingen, evenementen, recreatie activiteiten of lessen van de academie te annuleren.”

„We instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne, en voorzien daarnaast medewerkers, gasten, cursisten, deelnemers en bezoekende gezelschappen en artiesten van voldoende zeep en papieren handdoeken. De directie houdt ontwikkelingen en instructies nadrukkelijk in de gaten.” Voor mensen die bezorgd zijn en hun tickets willen inruilen, hanteert De Meerpaal ‘de reguliere voorwaarden’.

Aanwijzingen

Op de site van ziekenhuis St Jansdal staan de volgende aanwijzingen:

  • Geen handen schudden.
  • Was uw handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi ze na gebruik weg.

Update

Dinsdag 3 maart, 11:39 uur.

Inmiddels heeft de gemeente Dronten een artikel op haar website geplaatst over het coronavirus. Daarin wordt verwezen naar de site van het RIVM.

Coronavirus