Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Winkeliers Suydersee na rel over Sinterklaas: ,,Ongeloof en onbegrip over de wethouder”


DRONTEN - ,,Bij de leden van Winkeliersvereniging Suydersee bestaat ongeloof en onbegrip over de handelwijze van de wethouder.” Dit schrijft de vereniging in een persbericht naar aanleiding van de ophef over het stopzetten van de sponsoring van Koningsdag en de Sinterklaasintocht door stichting DOES.

De winkeliersvereniging hield vorige week een extra ledenvergadering. Na afloop daarvan zeggen de winkeliers unaniem achter stichting DOES te staan. Deze stichting beheert de opbrengst van de reclamebelasting, die door de ondernemers wordt opgehoest. Van dat geld organiseert DOES evenementen in het winkelcentrum.

Tijdens de ledenvergadering gaven centrummanager Leo Hoksbergen en waarnemend voorzitter Guillaume Naipal namens DOES een toelichting op de open brief, die zij verstuurd hebben aan de politiek. Beide heren gaven aan de samenwerking met de gemeente vóór het stopzetten van de sponsoring als transparant, integer en constructief te hebben ervaren.

Onnodige imagoschade

Volgens de winkeliersvereniging begrijpen meerdere leden niet waarom wethouder Irene Korting (VVD) via de media heeft gecommuniceerd: ,,Een telefoontje naar of afstemming met het bestuur van stichting DOES had veel onnodige imagoschade voor het centrum kunnen voorkomen.” Afgesproken is om dit met de wethouder te bespreken.

,,Op de vraag hoe het nu verder moet, gaf het bestuur van DOES aan maximaal de samenwerking te blijven zoeken met het college”, aldus het persbericht van de winkeliersvereniging, ,,In het belang van de vitaliteit van het stadscentrum zullen alle krachten gebundeld moeten worden.”

Koningsdag en Sinterklaas in DrontenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo