Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Winkeliers Suydersee mogen in enquête zeggen of ze willen meebetalen aan evenementen

Winkeliers Suydersee mogen in enquête zeggen of ze willen meebetalen aan evenementen
Sinterklaasintocht in Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - „Bent u het ermee eens dat ondernemers samen verplicht financieel bijdragen aan het Ondernemersfonds?” Dat is één van de vragen die de gemeente Dronten en stichting DOES aan de winkeliers van Suydersee voorleggen in een enquête.

De ondernemers in het centrum betalen sinds 2016 reclamebelasting. De opbrengst wordt in een Ondernemersfonds gestort. Van dat geld organiseert stichting DOES activiteiten en evenementen in het winkelcentrum.

De samenwerking tussen DOES en de gemeente loopt tot 2021. Bij de start is afgesproken dat er aan het eind van die periode geëvalueerd zou worden. De enquête onder de winkeliers maakt onderdeel uit van die terugblik.

Sinterklaasintocht

Ook de gemeenteraad heeft aangedrongen op zo’n evaluatie. Dit gebeurde na de ophef eerder dit jaar, toen stichting DOES de sponsoring van onder andere Koningsdag en de Sinterklaasintocht stopzette.

Daarnaast constateerden sommige gemeenteraadsleden dat DOES zich niet beperkt tot activiteiten en evenementen. Zij vinden het onterecht dat de stichting zich ook opwerpt als belangenbehartiger voor het winkelcentrum. Het is opvallend dat over die laatste rol van DOES geen vragen zijn opgenomen in de enquête onder de belastingbetalers.

Draagvlak

De gemeente schrijft in een persbericht over de raadpleging: „Alle ondernemers gevestigd in winkelcentrum Suydersee ontvangen een brief met toegang tot de online vragenlijst. Op deze manier kunnen winkeliers hun mening te geven over de reclamebelasting."

„Om goed inzicht te krijgen in draagvlak en verwachtingen is het belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers de enquête invullen.”

Stichting DOESOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo