Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Winkeliers stoppen sponsoring; Koningsdag en Sinterklaasintocht staan op de tocht


DRONTEN - Het is twijfelachtig of de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas in Dronten dit jaar door kunnen gaan. Dat schrijft de stichting STADronten in een brief aan de gemeenteraad. De reden: de ondernemers in winkelcentrum Suydersee hebben hun financiële bijdrage aan beide evenementen per direct stopgezet.

Kort briefje

De winkeliers worden vertegenwoordigd door stichting DOES. Deze stichting steunde beide evenementen tot vorig jaar vanuit de opbrengst van de reclamebelasting. Zowel de viering van Koningsdag als de Sinterklaasintocht werden gesponsord met 3.250 euro. In heel kort, zakelijk briefje aan STADronten heeft DOES haar drastische maatregel toegelicht.

DOES meldt dat de opbrengsten van de reclamebelasting zwaar tegenvallen. In hun briefje aan de evenementenstichting schrijven de winkeliers daarover: ,,De gemeente is helaas niet bereid het ontstane tekort voor ons op te vangen. Wij kunnen dan ook niet anders dan u berichten dat wij voor 2019 vanwege een tekort aan financiële middelen genoodzaakt zijn de bijdrage aan uw stichting te beëindigen.”

Organisatie heroverwegen

STADronten omschrijft de brief als: ,,Een onaangename verrassing.” De stichting is al volop bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag en Sinterklaas: ,,We zijn genoodzaakt om de organisatie hiervan per direct te heroverwegen vanwege het gat in onze begroting dat is ontstaan.”

De hoop is nu gevestigd op de gemeente. STADronten wil graag met de gemeente in overleg om te kijken wat er nog mogelijk is: ,,Want zonder de financiële bijdrage van DOES is het doorgaan van beide evenementen uiterst onzeker, zo niet onmogelijk.” Ze wijzen erop dat juist de winkeliers profiteren van de reuring, die in het centrum ontstaat vanwege beide evenementen.

Koningsdag en Sinterklaas in DrontenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo