DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Winkeliers over detailhandelbeleid: eerst plannen voor de Lidl in de ijskast

Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten wil dat er een nieuw beleid komt voor de detailhandel. De stichting DOES, die alle ondernemers in het winkelcentrum Suydersee vertegenwoordigt, is daar blij mee. Wel wil de stichting dat eerst de plannen voor de Lidl in Dronten-west in de ijskast gaan.

Zolang er gepraat wordt over een nieuwe detailhandelsvisie, moeten er volgens DOES-voorzitter Richard Onderberg geen besluiten worden genomen over extra winkelmeters in Dronten-west. „Anders dreigt, met een wellicht onomkeerbaar besluit, het paard achter de wagen te worden gespannen”, schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.

Protest tegen Lidl

Het is niet de eerste keer dat de winkeliers uit het centrum bij de gemeente protesteren tegen de aangekondigde komst van de Lidl-supermarkt naar Dronten-west. In maart overhandigden ondernemers, supermarkteigenaren, centrummanager en vastgoedeigenaren uit winkelcentrum Suydersee twee rapporten aan wethouder Dirk Minne Vis (zie bijgaande video).

Een vitaal winkelcentrum

DOES stelt in haar brief dat het winkelcentrum economisch vitaal moet blijven: „In de afgelopen maanden hebben we erop aangedrongen dat ondernemers, eigenaren en gemeente samen dienen te werken aan een gezamenlijke investerings- en kwaliteitsimpuls om het stadscentrum ook voor de toekomst sterk en vitaal te houden.”

Het initiatief van de gemeenteraad wordt door Richard Onderberg toegejuichd, omdat de huidige detailhandelsvisie in zijn ogen verouderd is: „Wij pleiten voor een gezamenlijke ontwikkelstrategie voor het winkel- en horeca-aanbod in Suydersee, waarbij gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren de handen ineen slaan om tot een versterking van het aanbod te komen.”

Nota detailhandel gemeente Dronten