DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Winkelcentrum Suydersee wil vlak voor de kerst (24 december) een extra koopzondag

Winkelcentrum Suydersee wil vlak voor de kerst (24 december) een extra koopzondag
Kerst in winkelcentrum Suydersee.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als het aan de ondernemers in winkelcentrum Suydersee ligt, wordt niet alleen zondag 17 december een koopzondag, maar ook de zondag daarop (24 december). Een aanvraag daartoe is ingediend bij B en W.

Kerst valt dit jaar op maandag en dinsdag. Detailhandel Nederland vreest daarom op zaterdag 23 december een enorme drukte van klanten die (verse) spullen willen inslaan. Daarom is de gemeenten gevraagd om de mogelijkheden voor een koopzondag te onderzoeken.

Kerstloop

Stichting DOES, die de belangen van de winkeliers in Suydersee behartigt, is het met Detailhandel Nederland eens. Aanvankelijk was in december alleen een koopzondag gepland op de zeventiende, de dag dat ook de Kerstloop wordt gehouden. Inmiddels is bij de gemeente een tweede koopzondag aangevraagd.

Belangrijk koopweekeinde

Centrummanager Leo Hoksbergen: „Wij zijn erover in overleg met de gemeente. Wij hebben aan het begin van het jaar twaalf koopzondagen aangevraagd. We hadden er nog twee in reserve. Vorige week hebben we een aanvraag ingediend voor 24 december, omdat het een belangrijk koopweekeinde is.”

Zondag 31 december (oudjaarsdag) wordt in Dronten géén koopzondag, benadrukt Hoksbergen.