DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Willem Boumans verricht coronahulp bij supermarkt: „De dag van m’n leven”

Willem Boumans verricht coronahulp bij supermarkt: „De dag van m’n leven”
Willem Boumans in actie bij de supermarkt.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - De hele dag stond Willem Boumans vandaag buiten bij de Albert Heijn-supermarkt in winkelcentrum Suydersee. Hij had als trouwe klant zijn diensten aangeboden om een steentje bij te dragen aan de bestrijding van het coronavirus. De reacties waren hartverwarmend: „Het was de dag van m’n leven.”

„Ik vond het belangrijk om iets te doen, ècht voor het dorp”, vertelt Boumans. Toen hij zich aanmeldde als vakkenvuller, kreeg hij te horen dat daar geen vrijwilligers voor mogen worden ingeschakeld. Maar voor een dienst draaien bij de voordeur werd nog wel iemand gezocht.

Desinfecteren

Boumans zorgde ervoor dat de zaken bij de ingang van de supermarkt geordend verliepen en dat iedereen zich aan de RIVM-regels hield. Hij nam de winkelwagentjes in ontvangst als mensen de zaak uitkwamen, hij desinfecteerde ze en zette ze weer klaar voor nieuwe klanten.

„Het was leuk en het ging hartstikke goed”, zegt hij over de dag, „De mensen zijn er kennelijk aan gewend, ze hebben in de gaten waarom dit allemaal nodig is. Iedereen reageerde positief en dankbaar. We moeten het met z’n allen doen en daar zijn de mensen zich heel goed van bewust.”

Saamhorigheid

De 56-jarige Boumans is 20 jaar militair geweest en heeft wel het een en ander meegemaakt. Toch werd hij vandaag aangenaam verrast door de dankbare reacties. „Je merkt een soort saamhorigheid, mensen houden rekening met elkaar. Ik kreeg opmerkingen als: leuk dat je dit doet, goed dat je dit doet, bedankt. Het was leuk om te doen in deze toch moeilijke tijden.”

De supermarkt waardeerde het van haar kant ook. „Wat ongelooflijk mooi om te zien dat wij samen sterk staan in deze bijzondere tijd”, schreef Albert Heijn op haar Facebookpagina over Boumans.

Coronavirus