DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder zwijgzaam over studenten uit Dronten-noord die niet willen verhuizen

Wethouder zwijgzaam over studenten uit Dronten-noord die niet willen verhuizen
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten wil minder studentenwoningen in de rijtjeswoningen in Dronten-noord. Momenteel wordt er gedacht aan het verplaatsen van de studenten naar tijdelijke huisvestingsaccommodaties. Maar wat als de studenten daar niet aan meewerken? Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) wil op die vraag vooralsnog geen antwoord geven.

U spreekt over een tijdelijke huisvesting van studenten die nu nog in De Morinel, Oeverloper en Grutto wonen. Moeten de studenten straks verplicht verhuizen naar portacabins of naar de camping?
Peter van Bergen: „Dat traject loopt nog en daar kan ik op dit moment nog niet meer over zeggen. Ons doel is om in Dronten-noord de druk te verminderen. Dat doen we in ieder geval door te zoeken naar een oplossing voor de studenten die daar nu wonen. Op korte termijn vind je daar waarschijnlijk geen permanente locatie voor, dus zul je het in eerste instantie in een tijdelijke oplossing moeten zoeken.”

In de brief aan de gemeenteraad schijven B en W dat er wordt overlegd met de huiseigenaren. Ik neem aan dat die studenten een huurcontract en huurbescherming hebben. Overleggen jullie ook met de studenten zelf?
„We overleggen met iedereen.”

Stel: je bent student, je huurt een kamer en er wordt tegen je gezegd dat je naar de camping moet. Dan zou ik me kunnen voorstellen dat studenten daar geen zin in hebben.
„Die camping is voor jouw rekening, dat heb ik niet gezegd. Het traject loopt en ik doe verder geen mededelingen over het verloop van dat traject. We zijn druk in gesprek met àlle partijen en we hopen tot een oplossing te komen. Welke onderwerpen aan de orde komen, wat de obstakels zijn en wat de kansen zijn, dat alles valt onder de broedende kip die even niet gestoord moet worden.”

Dossier studentenhuisvesting