DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder vreest einde van weekmarkt zonder verhuizing naar De Schans

Wethouder vreest einde van weekmarkt zonder verhuizing naar De Schans
Wethouder Irene Korting (VVD)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Als de weekmarkt niet wordt verplaatst van het Meerpaalplein naar het parkeerterrein aan De Schans, dan verdwijnt de markt op den duur misschien helemaal. Dat dreigement legde wethouder Irene Korting (VVD) vanavond neer bij de gemeenteraad.

Het CDA had kritische vragen gesteld over de voorgenomen verhuizing van de markt. Wethouder Korting zei in haar antwoord dat onderzoek uit 2012 heeft aangetoond dat zowel consumenten als marktkooplieden voorstander zijn van de verhuizing. Sindsdien zou het meerdere keren aan de orde zijn geweest. Volgens Korting is het door de burgemeester ook besproken met de stichting DOES en de winkeliersvereniging.

Banken en fontein

Een andere opstelling van de markt op het Meerpaalplein is niet mogelijk vanwege de banken, het fontein en het afschot, aldus de wethouder. Zij deed het voorstel om de verhuizing in september te behandelen in de gemeenteraad, tegelijk met de visie van B en W over de detailhandel.

Suzanne Stoop (PvdA) vroeg waarom de verhuizing van de markt twee jaar geleden niet ter sprake is gekomen bij de renovatie van het Meerpaalplein. „Als de markt verdwijnt omdat-ie onrendabel is, heb je helemaal geen extra aanloop meer op de woensdagochtend”, reageerde de wethouder.

Sector financieren

De verhuizing van de markt kost de gemeente Dronten ruim 100.000 euro. Volgens Ferdinand Zomerman (CDA) financiert de gemeente hiermee een sector die een probleem heeft. Hij vroeg zich af of B en W op deze manier ook andere probleemlijdende bedrijfstakken gaat financieren.

Weekmarkt