DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder verzekert: Er ligt nog niets vast voor de Havenkade in Dronten

Wethouder verzekert: Er ligt nog niets vast voor de Havenkade in Dronten
De locatie aan de Havenkade.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De firma Van Wijnen presenteert komende zaterdag op de Woonmarkt in het gemeentehuis een plan met woningbouw aan de Havenkade in Dronten. Twee jaar geleden lag er nog een aanzienlijk ambitieuzer plan van dezelfde projectontwikkelaar. Wethouder Nico Verlaan zei vanavond echter tegen de gemeenteraad dat Van Wijnen alleen haar voelhorens uitsteekt. Er ligt nog helemaal niets vast, aldus de wethouder.

„Wat gaat Van Wijnen dan komende zaterdag presenteren?”, wilden Irene Korting (VVD) en Paul Vermast (GroenLinks) weten. De wethouder antwoordde dat de beurs weliswaar in het gemeentehuis wordt gehouden, maar dat hij niet in de hand heeft wat ondernemers daar presenteren: „Ze willen de behoefte in de markt peilen.”

Boulevard, horeca, hotel

Twee jaar geleden tekenden de gemeente en Van Wijnen een intentieovereenkomst. Toen wilde de projectontwikkelaar op het voormalige industrieterrein, waar nu alleen nog Van Arendonk gevestigd is, een boulevard ontwikkelen met woningen, horeca, een hotel en maatschappelijke dienstverlening. Op dit moment spreekt Van Wijnen alleen nog maar over woningbouw.

De ChristenUnie toonde zich daarover bezorgd. Wat Nico Verlaan betreft hoeft de gemeenteraad zich echter geen zorgen te maken. Hij herinnerde aan de ambitieuze uitgangspunten die voor het zogenaamde ‘Hanzekwartier’ zijn vastgesteld en waaraan B en W zich willen houden.

,,We zijn afhankelijk van biedingen uit de markt, maar we proberen zo dicht mogelijk in de buurt te komen van wat we met elkaar hebben afgesproken.”

Er ligt nog niets vast

Verlaan benadrukte verschillende keren, dat er nog helemaal niets vast ligt en dat de gemeenteraad het laatste woord heeft. Het is het voornemen van B en W om uiterlijk dit najaar een ontwerp-bestemmingsplan aan te bieden aan de gemeenteraad.

„Wij vertrouwen dat er een goed plan komt voor deze unieke locatie, een plan dat een belangrijke impuls gaat geven aan het Hanzekwartier en aan Dronten als geheel”, zei Verlaan.