DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder trekt toezegging over de verslagen van de Alderstafel weer vliegensvlug in

Wethouder trekt toezegging over de verslagen van de Alderstafel weer vliegensvlug in
De Alderstafel schrijft Swifterbant met een d.
Foto: screenshot alderstafellelystad.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Ze zijn beschikbaar”, stelde wethouder Dirk Minne Vis donderdag met grote stelligheid over de verslagen van de Alderstafel. Na de pauze en een kop koffie kwam hij daarop terug: „De verslagen van de Alderstafel zijn vertrouwelijk.”

De Alderstafel is een overlegorgaan over de ontwikkeling van de luchtvaart in zijn omgeving. Onder leiding van Hans Alders houdt dit orgaan zich intensief bezig met Vliegveld Lelystad.

Toezegging

In een discussie over het vliegveld verwees CDA-wethouder Vis donderdag naar de verslagen. Paul Vermast (GroenLinks) wilde die verslagen dan ook graag kunnen lezen en de wethouder deed hem de toezegging dat hij ze beschikbaar zou stellen.

„Ik moet die toezegging helaas intrekken”, zei de wethouder na de koffie. „Vergissen is menselijk, maar een vergissing op een politiek gevoelig en zwaar onderwerp als dit, ik vind het ernstig”, reageerde Vermast. „Een heel rare beweging, waar ik nog even over na wil denken”, zei Jaap Oosterveld (ChristenUnie).

Swifterbant met een d

Oosterveld had in de tussentijd nog even op de website van de Alderstafel gekeken en geconstateerd dat Swifterbant daar met een ‘d’ aan het eind wordt geschreven: „Storend!”