DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 14 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder tikt BDH Khandekar op de vingers over Redeplein

Wethouder tikt BDH Khandekar op de vingers over Redeplein
De verspreide tekening.
Foto: Khandekar
Redactie: M.H.

DRONTEN – Wethouder Dirk Minne Vis was “op zich niet zo blij” met het twitterbericht van architectenbureau BDH Khandekar met een plaatje van de mogelijke inrichting van het Redeplein. ,,Je mist daarbij de context en dat kan vragen oproepen’’, aldus de wethouder.

De gemeente heeft met de landschapsarchitecten afgesproken om de communicatie en het verspreiden van plaatjes in de toekomst beter op elkaar af te stemmen. Wethouder Vis zei dit in antwoord op vragen van Paul Vermast (GroenLinks).

Toch al niet enthousiast

De vraagsteller was blij met het antwoord, omdat het verspreiden van plaatjes tot verwarring kan leiden. ,,Wij waren toch al niet erg enthousiast over het proces en dat vergroot het vertrouwen niet. Het is goed dat de gemeente op deze manier de regie terugpakt.’’

De verantwoordelijke wethouder vertelde dat er vorige week overleg is geweest met 21 ondernemers, stichtingen en bewoners, die door de gemeente waren uitgenodigd: ,,Samen met Khandekar hebben we ons proces toegelicht en aangegeven wat de financiële kaders zijn. Daarbij is een schets gebruikt die paste in die financiële kaders.’’

Individuele gesprekken

Deze schets en de bestaande ideeën worden momenteel met individuele bewoners en ondernemers besproken. Daarna worden de plannen uitgewerkt en die worden in juni gepresenteerd.

De wethouder voegde er aan toe dat het op zich niet verboden was om de tekening te verspreiden.

Dossier Khandekar