DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder over dubbelfunctie centrummanager: „Bij strijdigheid trekken we aan de bel”

Wethouder over dubbelfunctie centrummanager: „Bij strijdigheid trekken we aan de bel”
Centrummanager Leo Hoksbergen
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Zodra er een indruk is dat er sprake is van strijdigheid, trekken we aan de bel.” Dat zegt wethouder Irene Korting (VVD) over het feit dat Suydersee-centrummanager Leo Hoksbergen sinds kort een vergelijkbare functie vervult in Kampen.

Ze deed haar uitspraak in antwoord op vragen van Paul Vermast (GroenLinks). „Het verwondert ons een beetje”, zei hij over de nieuwe functie van Hoksbergen in Kampen, „Het lijkt ons dat ons winkelhart probeert te concurreren met Kampen en de mensen juist hier naartoe wil trekken. Wellicht leidt dit tot onwenselijke situaties.”

DOES is verantwoordelijk

Wethouder Korting antwoordde dat ze het gaat bespreken met stichting DOES. Ze voegde er wel meteen aan toe dat DOES verantwoordelijk is voor het functioneren van de centrummanager: „Wij kunnen daar als gemeente niets van vinden.”

Wel zijn er afspraken tussen de gemeente en DOES. Eén van die afspraken is dat DOES het winkelgebied moet versterken en consumenten naar Suydersee moet trekken. „We zullen hen aan die afspraak houden”, aldus Korting, „En als die afspraken niet worden nagekomen vanwege eventuele belangenverstrengeling, gaan we met de stichting in gesprek.”