DeDrontenaar.nl

Woensdag, 27 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder neemt oproep over ziekenhuiszorg ter harte: „Gaan we voortvarend mee aan de slag”

Wethouder neemt oproep over ziekenhuiszorg ter harte: „Gaan we voortvarend mee aan de slag”
Willemien Wever (CDA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten heeft wethouder Irene Korting donderdag de opdracht gegeven om ‘te werken aan herstel en versterking van voldoende en kwalitatief goede zorgvoorzieningen in de regio’. „De opdracht is helder en daarmee gaan we voortvarend aan de slag”, was de reactie van de VVD-wethouder.

Na het faillissement van het ziekenhuis in Lelystad is er in opdracht van minister Bruno Bruins een rapport opgesteld over de toekomst van de zorg in Flevoland. Dat heeft geleid tot de oprichting van een ‘Zorgtafel’ met Irene Korting als één van de leden.

Duidelijke boodschap

Op initiatief van het CDA ondertekenden alle acht fracties in de gemeenteraad een motie, waarmee de wethouder aan het werk gezet wordt. „Een duidelijke boodschap om op te komen voor de belangen en zorgen van onze inwoners aan de Zorgtafel”, aldus het CDA.

De voltallige gemeenteraad herhaalde haar zorgen over het huidige aanbod van de zorg als het gaat om bereikbaarheid, spoedeisende zorg en acute verloskunde. De christen-democraten zien de motie als een signaal aan de Tweede Kamer en minister Bruins. „We moeten in alle breedte druk uitoefenen op Den Haag”, zei CDA-raadslid Willemien Wever.