Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Wethouder Korting stelt PvdA gerust: „Geen achterstallig onderhoud aan Ketelbrug”


SWIFTERBANT - De Ketelbrug is in 2012 en ’13 volledig gerenoveerd door Rijkswaterstaat. „Er is geen sprake van achterstallig onderhoud.” Dat zei wethouder Irene Korting (VVD) donderdag in antwoord op vragen van de PvdA.

Bouwend Nederland, de ANWB en anderen hadden de afgelopen week aandacht gevraagd voor de onderhoud van de infrastructuur. Ze wezen op de consequenties als bijvoorbeeld de Ketelbrug niet gebruikt kan worden.

Volgens wethouder Korting is de Ketelbrug alleen als voorbeeld genoemd. Ze vertelde dat bij de grote onderhoudsbeurt van zes jaar geleden onder andere de beweegbare kleppen zijn vervangen. Hierdoor kan de brug meer en zwaarder verkeer aan dan in het verleden.

Extra verbinding

Samen met de gemeenten Urk en Noordoostpolder heeft Dronten onlangs een convenant afgesloten. Daarin streven de drie gemeenten onder andere naar 'het realiseren van een extra verbinding tussen Noord Flevoland en Oost-Flevoland naast de Ketelbrug'.

„Er zijn tot nu toe geen concrete plannen uit voortgekomen”, zegt Irene Korting over dit convenant. Ze vertelt dat er alleen is afgesproken om gezamenlijk te lobbyen en daarbij aandacht te vragen ‘voor deze belangrijke verkeersader’.

KetelbrugOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo