DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder Korting slikt voor winkelgebied de woorden ‘sloop’ en ‘rommelig’ in

Wethouder Korting slikt voor winkelgebied de woorden ‘sloop’ en ‘rommelig’ in
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Het oogt rommelig”, schreven B en W in oktober over het winkelgebied tussen de Kop van het Ruim en de Schouwstraat. De gemeente noemde sloop als mogelijk scenario. Het kwam wethouder Irene Korting (VVD) op een hoop kritiek te staan van de vastgoedeigenaren en winkeliers. Inmiddels heeft ze haar uitspraken genuanceerd.

Letterlijk schreef de wethouder in haar detailhandelsvisie over het bewuste deel van winkelcentrum Suydersee: „Het vastgoed heeft een lage kwaliteit, oogt rommelig en sluit niet aan op de kwaliteit van de rest van het centrum.”

Uitstraling van winkels

In een brief aan de gemeenteraad schrijft de wethouder nu: „In de visie wordt het woord ‘rommelig’ gebruikt voor de ruimtelijke structuur van het gebied in verhouding tot het nieuwe deel van het centrum. Het heeft geen betrekking op de uitstraling of inhoud van de winkels.”

Op aandringen van de gemeenteraad heeft de wethouder nog eens goed uitgelegd wat ze voor ogen heeft met de winkels tussen de Kop van het Ruim en de Schouwstraat. Ze schrijft dat in de plannen wordt gestreefd naar een ‘compact, compleet en comfortabel centrum dat goed is voor consument, ondernemer en vastgoed’.

Scenario’s

Voor de winkelgebieden buiten het kwadrant wordt gedacht aan functies als dienstverlening, horeca en zorg. Het gebied Kop van het Ruim - Schouwstraat wordt in de visie van B en W een ‘transformatiegebied’ genoemd. Wat de scenario’s voor dit gebied zijn, moet volgens het college duidelijk worden in gesprekken met de betrokkenen.

Volgens de wethouder is sloop slechts één van de opties: „Mogelijke scenario’s voor het gebied, bijvoorbeeld de optie tot sloop, zijn opgenomen ter inspiratie. Een ander scenario kan bijvoorbeeld zijn het aanbrengen van en kwaliteitsverbetering van de gevels bij Kop van het Ruim en Schouwstraat.”

„Met de vastgoedeigenaren en betrokkenen bij het transformatiegebied is een gesprek ingepland”, schrijft het gemeentebestuur.

Nota detailhandel gemeente Dronten