DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder kan vraag St Jansdal naar verwijsbrief billijken: „Inhoudelijk niet zorgwekkend"

Wethouder kan vraag St Jansdal naar verwijsbrief billijken: „Inhoudelijk niet zorgwekkend
Polikliniek in Dronten.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Moeten de zorgverzekeraars soepeler omgaan met patiënten die met een verwijsbrief naar MC IJsselmeerziekenhuizen aankloppen bij de polikliniek van St Jansdal in Dronten? Wethouder Irene Korting vindt dat de verzekeraars in hun recht staan.

St Jansdal helpt sinds gisteren patiënten, die een röntgenfoto of echo willen laten maken, alleen als ze een verwijsbrief van hun huisarts hebben voor het ziekenhuis in Harderwijk. Deze ‘onprettige maatregel’ is genomen omdat de zorgverzekeraars de kosten niet betalen, als patiënten een verwijsbrief overleggen naar de MC Groep.

Administratief

Wethouder Korting (VVD) zegt in een reactie dat St Jansdal en de zorgverzekeraars dit zelf moeten bepalen. Op de vraag of de zorgverzekeraars zich in de huidige situatie niet wat soepeler moeten opstellen, antwoordt ze: „We hebben voor dit systeem gekozen."

„De situatie pakt op dit moment misschien niet altijd even goed uit, maar de zorg wordt wel gecontinueerd en dàt is het belangrijkste. Het is meer een administratieve maatregel, inhoudelijk is het niet zorgwekkend.”

MC IJsselmeerziekenhuizen