Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Wethouder Dronten heeft problemen rond MC IJsselmeerziekenhuizen niet onderschat

Wethouder Dronten heeft problemen rond MC IJsselmeerziekenhuizen niet onderschat
Irene Korting (VVD)
Foto: © Eelco Lindhout

DRONTEN - De polikliniek van MC Zuiderzee in Dronten blijft gewoon open. Dat zei wethouder Irene Korting (VVD) minder dan een maand voordat het ziekenhuis failliet ging. Ze deed die uitspraak in antwoord op vragen van de VVD-fractie in de gemeenteraad. Heeft de wethouder de problemen onderschat? „Nee”, antwoordt ze.

„Op het moment dat ik de vragen kreeg, heb ik contact opgenomen met de voorzitter van het IJsselmeerziekenhuis”, vertelt wethouder Korting, „Toen werd vanuit de directie heel duidelijk aangegeven dat de situatie niet zo onheilspellend was als ze nu blijkt te zijn.”

Snelheid

Irene Korting vindt niet dat ze zich uitgebreider had moeten laten informeren bij het beantwoorden van de raadsvragen. Ook niet nu bekend is dat minister Bruno Bruins, partijgenoot van de wethouder, op dat moment al op de hoogte was van de problemen. „De minister was toen geïnformeerd, dat geldt niet voor ons college. En de minister heeft aangegeven dat de snelheid waarmee het is gegaan ook hem heeft verrast.”

Het gemeentebestuur kreeg eind september nog geen signalen over de omvang van de problemen: niet van de directie van het ziekenhuis, niet van de inspectie, niet van de provincie en niet van de gemeente Lelystad. „We zijn allemaal verrast dat het zó snel zou lopen.”

MC IJsselmeerziekenhuizenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo