DeDrontenaar.nl

Maandag, 21 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Werk aan ‘kop’ van Torenbosje worden afgerond met onthulling

Werk aan ‘kop’ van Torenbosje worden afgerond met onthulling
Werken in het Torenbosje.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge bevestigt vrijdagochtend 1 april het fietsknooppuntenbord in het Torenbosje aan het informatiepaneel. Het gaat dit doen onder het toeziend oog van een groep fietsers die vanuit Dronten de fietsroute ‘Het Torenbosje’ rijdt.

Om 10 uur vertrekt de burgemeester op de fiets samen met deze groep vanaf het gemeentehuis om vervolgens rond half elf aan te komen in het Torenbosje. Met deze handeling zijn de werkzaamheden op de 'kop' van het Torenbosje voltooid.

Fietsknooppunten

Het Torenbosje is met gelden van de gemeente Dronten en de provincie Flevoland voor de ontwikkeling van het fietsknooppuntennetwerk ontwikkeld tot een recreatief knooppunt halverwege tussen Dronten en Elburg. De picknickplaats met informatiepaneel en kunstwerk wordt vrijdag afgerond.

De ontwikkeling van de open plek in het Torenbosje waar de olieboortoren heeft gestaan, wordt deze zomer gestart. Hier komen onder andere een poel, speelstrandje, zonne- en theaterheuvel en een robuuste picknickbank. Aan de uitwerking van de olieboortoren als speel- en uitkijktoren wordt gewerkt.Aanvang: vrijdag 1 april 2016 10:30