Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Wel gesprekken over woningbouw Flevomanege, maar voorlopig nog geen beslissingen

Wel gesprekken over woningbouw Flevomanege, maar voorlopig nog geen beslissingen
Flevomanege
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Er zijn wel degelijk gesprekken gaande met een projectontwikkelaar over woningbouw rond de Flevomanege aan De Zuid. Voorlopig worden er echter nog geen besluiten genomen. Dat zei wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) donderdag in antwoord op vragen van het CDA.

De voorzitters van Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland (SPGF) en de stichting Flevomanege maken zich zorgen over de ontwikkelingen. Zij hebben de indruk dat het proces vertraagd is en dat de gemeente niet duidelijk maakt wat daarvan de reden is.

Geen sprake van

Aanleiding van de onrust waren de uitlatingen van toenmalig wethouder Jaap Oosterveld, die in januari zei dat er geen sprake was van concrete onderhandelingen met een projectontwikkelaar. Zijn tijdelijke vervanger Peter van Bergen relativeerde deze uitspraak donderdag.

Van Bergen voegde er wel meteen aan toe, dat er pas beslissingen worden genomen als de gemeenteraad ermee instemt. Voordat B en W het onderwerp voorleggen aan de raad, willen ze eerst een helder overzicht van alle mogelijke woningbouwlocaties in Dronten hebben: „Dan komt er ook duidelijkheid over de positie van de Flevomanege en bespreken we welke stappen er genomen gaan worden.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo