DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

‘Weids Wonen’ in Dronten: project geïnspireerd op de Limburgse witte hoeves

‘Weids Wonen’ in Dronten: project geïnspireerd op de Limburgse witte hoeves‘Weids Wonen’ in Dronten: project geïnspireerd op de Limburgse witte hoeves
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Weids Wonen is een uniek project van 92 woningen in een grote variëteit in de wijk De Gilden in Dronten. De landelijke architectuur is geïnspireerd op de Limburgse witte hoeves van weleer.” Dat schrijft Trebbe Wonen BV over haar nieuwe project in Dronten.

Projectontwikkelaar Paul Kok van Trebbe Wonen stond zaterdag op de woonmarkt in het gemeentehuis. Op de website van zijn project schrijft hij: „Het grote gezamenlijke binnenterrein maakt het project extra bijzonder.”

Je zegt dat het project uniek is. Wat maakt het zo uniek?
„Het heeft voor Dronten een iets andere stijl: landelijk en nostalgisch. Het zijn niet allemaal standaard rijtjeswoningen, maar ook twee-onder-eenkapwoningen en seniorwoningen. We bedienen ook allerlei verschillende doelgroepen: starters, 50-plussers, doorstromers. Dus eigenlijk voor elke situatie en elk budget.”

Waar komt het project precies?
„In Het Palet, een deel van de wijk De Gilden. Het zit aan de kade, op vijf minuten lopen van het Wisentbos en vlakbij de winkels en alle andere voorzieningen. Er is een speeleiland op loopafstand, dus het is ook ideaal voor kinderen.”

Zijn er behalve de landelijke stijl nog andere zaken waarin dit project zich onderscheidt van anderen?
„Bijzonder is dat wij de bewoners laten meedenken met het ontwerp. Als de mensen zich bij ons inschrijven, krijgen ze een enquête die ze kunnen invullen en dan vragen we echt wat ze belangrijk vinden voor hun woning. Dus: hoe groot willen ze een woonkamer hebben, wat voor wensen hebben ze voor hun badkamer, noem maar op?

Mogen de mensen ook meepraten over de gezamenlijke binnenruimte?
„Ja hoor, aanvullend vragen we ook: willen jullie in de groene meent iets met dieren, extra veel groen, een speelvoorziening? Moestuintjes, een wandelpark of zelfs een zwemvijver, het kan allemaal. We betrekken de mensen dus in een heel vroeg stadium bij het project.”

Er komt dus geen straat door het wijkje?
„Er zit rond omheen een straat. Het binnenterrein is het park, daar komen geen auto’s. Dat binnenterrein wordt eigendom van de bewoners, het is semi-openbaar, want je gaat het natuurlijk niet helemaal afsluiten. De hoeves zijn ook eigen terrein. Dat is autoluw, kinderen kunnen er spelen. Het is een ontmoetingsplek, echt een hoeve.”

Wat is de planning?
„We gaan in september of oktober beginnen met de verkoop. Als dat succesvol is, willen wij dit voorjaar gaan bouwen. We verdelen het in vier fases en zodra er 70% van een fase verkocht is, gaan we bouwen.”

Woningbouwprojecten