DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Weggeefwinkel van Bea Schaap stopt ermee en geeft € 5.000 terug aan gemeente Dronten

Redactie: M.H.

DRONTEN - De weggeefwinkel van Bea Schaap is met onmiddellijke ingang gestopt en heeft de subsidie van 5.000 euro van de gemeente Dronten teruggegeven. Wethouder Peter van Bergen betreurt dit, maar vindt ook dat de gemeente geen blaam treft.

Bea Schaap was in februari één van de prijswinnaars van ‘het beste idee van Dronten’. Haar idee voor armoedebestrijding werd beloond met 5.000 euro. Daarbij werd als voorwaarde gesteld dat de indiener het idee zèlf moest uitvoeren en dat het binnen de drie maanden moest zijn gestart.

Verschillende gesprekken

Mevrouw Schaap heeft zich niet aan deze voorwaarden gehouden, klopte voor hulp aan bij de gemeente en met haar zijn verschillende gesprekken gevoerd. ,,Bij de andere prijswinnaars was geen uitleg nodig’’, zei de wethouder gisteravond in antwoord op vragen uit de raad.

Samen met de politieke partij SP hebben de donateurs van mevrouw Schaap deze zomer actie gevoerd bij het gemeentehuis. Zij vroegen aandacht voor de huisvesting van de weggeefwinkel. Daarover zijn sindsdien weer gesprekken gevoerd tussen de gemeente, Bea Schaap en de SP, maar er werd geen geschikte locatie gevonden.

Teleurgesteld in gemeente

Mevrouw Schaap is zeer teleurgesteld in de gemeente, voelt zich niet gesteund en vindt de gemeente niet transparant, zo heeft ze in een e-mail laten weten. ,,Die teleurstelling deel ik’’, reageerde Peter van Bergen, ,,Het was een mooi initiatief, dat niet haalbaar is gebleken.’’ De wethouder loofde Bea Schaap voor haar inzet, maar gaf ook de betrokken ambtenaren een pluim.

Vraagsteller Paul Vermast deelde de teleurstelling. Jan den Boer (SP) vertelde dat de hele actie van zijn partij buiten hem om was gegaan: ,,Wel wil ik alle mensen complimenteren die er keihard aan gewerkt hebben.’’

Dossier Weggeefwinkel

Video Weggeefwinkel