DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Weg tussen Dronten en Swifterbant deze zomer opnieuw 7 weken dicht

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De Dronterringweg gaat de komende zomer weer zeven weken dicht. Van 19 juni tot en met 4 augustus is de weg tussen Dronten en Swifterbant afgesloten vanwege de vervanging van een duiker bij de Elandtocht.

Eigenlijk had de provincie Flevoland deze werkzaamheden willen uitvoeren tijdens de vorige afsluiting van de Dronterringweg. ,,Maar we kwamen er contracttechnisch niet uit met de aannemer’’, zei projectleider Dennis Zunnebeld dinsdag tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen Swifterbant.

Ook tijdens de bouwvak

,,De duiker moet ècht vervangen worden’’, benadrukte de provincie-woordvoerder. Hij garandeerde dat de werkzaamheden ook gedurende de bouwvak gewoon doorgaan.

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via de Overijsselseweg en de Biddingweg. Fietsers kunnen er wel langs en de Elandweg blijft bereikbaar voor landbouwverkeer.

Vergadering Dorpsbelangen Swifterbant

mijn mening: maandag graven. dinsdag oude duiker eruit, woensdag nieuwe duiker erin, donderdag gat dicht, vrijdag asfalteren, zaterdag weg weer open ofwel 5 dagen afsluiting in plaats van 7 weken Marius
Marius | dinsdag 25 april 2017 11:45
Idd waarom zolang dicht onbegrijpelijk En doorgaan in de bouwvak dan snap ik al helemaal niet waarom het zolang duurt, weer omrijden en wat te denken van het landbouw verkeer in de oogst tijd ik snap niks van dit onbegrijpelijk!!!!
Patrick | dinsdag 25 april 2017 14:13
De vraag is waarom dit in deze periode niet kan. Waarom moet dit weer in de drukste periode van het jaar als de landbouw druk bezig is met de oogst. Dit wordt dan vanuit de provincie gecoördineerd waarschijnlijk en de gedeputeerde die hier over gaat is zelf landbouwer geweest en opgegroeid op een boerderij. En dan met zulke afspraken komen. Het is niet onbegrijpelijk maar BELACHELIJK!!!! Provincie ga je schamen. Gedeputeerde staten van de provincie hebben totaal geen binding met de provincie lijkt het wel. Als men nu met de opmerking komt dat de aannemer anders geen tijd heeft net zoals de vorige keer is het nog BELACHELIJKER!!!!
A van Dongen | woensdag 26 april 2017 12:38