DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wat verwacht u van uw burgemeester? De betrokkenheid van Hans Engelvaart

Wat verwacht u van uw burgemeester? De betrokkenheid van Hans Engelvaart
Aat de Jonge
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft zijn ontslag per 1 november ingediend. De redactie van DeDrontenaar.nl vraagt de lezers in een enquête waaraan zijn opvolger moet voldoen. Hieronder een tweede bloemlezing:

 1. Een eerlijke en oprechte burgemeester die ook opkomt voor de mensen met een smalle beurs. Verder goede sociale vaardigheden en open staat voor zijn burgers.
 2. En moet goed met onze vereenningen kunnen overleggen.
 3. Een gezellige burgemeester.
 4. Graag eens een burgermeester die vlot is, wat jonger, vrouw mag, moet niet perse. En bovenal: eens niet van een Christelijke partij. VVD, D66 of PVDA zou uitstekend zijn. Binding met regio is ook belangrijk. En niet zo’n haantje. Goed kijkend naar goede mix van economie en milieu voorop en de leefbaarheid van Dronten.
 5. Goed voor de medemensen zijn.
 6. Gewoon 'n mens tussen de mensen.
 7. Geen wegkijkpraktijken. Problemen erkennen, accepteren en oplossen.
 8. Het kan helaas niet, maar graag een partij onafhankelijke burgervader, eentje die midden in de samenleving staat en weet wat er leeft onder de burgers. Een met een 'Hup het dorp in' mentaliteit ipv achter een bureau te zitten
 9. Dat hij er is voor alle inwoners en niet alleen voor een select groepje waar hij mee kan scoren in de media. Jong van geest zodat hij zich ook kan inleven in de jongere generatie. En een hands on type. Eentje die niet bang is om zijn handen vies te maken.
 10. Betrokken bij wat er gebeurt en speelt onder de bewoners. Lokale zaken zijn belangrijker dan vriendjes zoeken buitenaf.
 11. Dat hij/zij meer naar de kleinere dorpen kijkt. Zodat niet altijd de stempel op Dronten word gedrukt
 12. Betrokken bij de dorpen Biddinghuizen en Swifterbant.
 13. Swifterbanter.
 14. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Suc6
 15. Iemand die voor de mensen opkomt en niet voor politieke of financiële kwesties.
 16. Hij moet bereikbaar voor de burgers en de bijbehorende problemen en zorgen kunnen begreipen, accepteren en verhelpen. Geen praatjesmaker maar een doener.
 17. De burgemeester dient openheid, eerlijkheid, en oprechtheid te beschikken. ook moet hij toegankelijk zijn voor alle inwoners binnen de gemeente. Ga dus ook eens de dorpen in, ipv mensen naar gemeentehuis te laten komen, want vervoer is binnen de gemeente een drama dus voor veel inwoners niet te doen. Ik wil geen burgemeester van statistieken en cijfers, maar een burgemeester die op daadwerkelijke feiten afgaat.
 18. Ik zou het zeer waarderen als de nieuwe burgemeester niet altijd 100% het beleid volgens de wet uitvoert maar ook eens aan de menselijke normen en waarden denkt waar ons land juist zo " groot" mee geworden is. Valt te denken aan bijvoorbeeld statushouders, of welk een ieder die tussen wal en schip terecht is gekomen. Wees mens met een open hart, zou ik hem/ haar willen meegeven. J.L.
 19. Een duidelijke en open visie, transparant.
 20. Eerlijk, betrouwbaarheid, spontaan en geen 2 gezichten.
 21. Ook dat die wat doet voor zieken en gehandicapten en als die het zeg maar ook doet want dat is nu heel slecht in de gemeente Dronten.
 22. Niet te hoog in de bol hebben. In de gate houden waar in Dronten om draait. Dronten is een dorp je moet hier niet van die grote dingen willen realiseren en dan niet te vergeten de twee dorpen die erbij horen.
 23. Eerlijk, integer.
 24. Eerlijkheid, kennis van zaken als het om handhaving gaat en de andere vaste taken van de burgemeester en in staat en bereid om de rest bij te leren. Sociaal ingesteld.
 25. Een persoon met de impact en betrokkenheid als Hans Engelvaart.

Enquête Burgemeester Dronten