DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wat verwacht u van de nieuwe burgemeester? Empathie en een luisterend oor

Wat verwacht u van de nieuwe burgemeester? Empathie en een luisterend oor
Aat de Jonge tijdens de avondvierdaagse.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft zijn ontslag ingediend per 1 november. DeDrontenaar.nl vraagt aan de inwoners: wat zijn uw wensen/eisen voor de nieuwe burgemeester? Hieronder weer enkele reacties op onze enquête.

Enquête burgemeester Dronten:

  1. Benaderbaar. Weet goed wat er speelt onder bepaalde groepen (ook zakelijk) en in wijken. En is bereid wat voor hen te betekenen middels zijn politieke netwerk. Komt met initiatief en ideeën. Dat hoeft niet meteen groots te zijn, maar wel goed voor de sociale cohesie en leefbaarheid.
  2. Iemand die de belangen van de Drontense inwoners voorop stelt. Die weet wat er speelt bij Drontenaren en weet waar de inwoners behoefte aan hebben. Iemand die luistert naar deze behoeften (dat is bijvoorbeeld het blijven van een dorp en het woongenot van Drontenaren zo hoog mogelijk houden).
  3. Een burgemeester, die ook een aanspreekplek heeft voor de Drontenaren.
  4. Actief inzetten voor inclusieve gemeente. Participatie, wat in nieuwe college akkoord staat en wat voor velen abstract en ongrijpbaar is, vertalen in concrete voorbeelden en daarvoor in college en raad continu ruimte bieden voor inwoners die willen participeren. Dat vraag ervaring op dit terrein want voor je het weet vallen college en raad terug in vertrouwde rol.
  5. Een ‘gewone’ man/vrouw van het volk, makkelijk benaderbaar, een luisterend oor en geen ‘dominee' (niet belerend).
  6. Goed voor bevolking.
  7. Een luisterend oor en een goed inlevingsvermogen. Heel belangrijk: zorg dat je ambtenaren de regels consequent uitvoeren.
  8. Verbindend, pragmatisch, humoristisch, realistisch.
  9. Een verbinder die mensen in zijn/haar kracht zet en Dronten verder brengt.
  10. Empathie en een luisterend oor.

Enquête burgemeester Dronten