Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Warmonderhof dreigt ondergesneeuwd te raken bij uitbreidingen Aeres Hogeschool

Warmonderhof dreigt ondergesneeuwd te raken bij uitbreidingen Aeres Hogeschool
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft veel aandacht voor de onderwijslocaties aan De Drieslag en de Wisentweg, de zogenaamde ‘Green Campus’. De Warmonderhof dreigt daarbij ondergesneeuwd te raken. „Zij hebben zorgen over hun positie daar”, erkent wethouder Irene Korting (VVD).

Het gemeentebestuur schrijft in haar voortgangsrapportage dat de ontwikkeling van de Green Campus wordt opgepakt samen met Aeres Hogeschool Dronten en bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Triade en de stichting die zich bezighoudt met het Wisentbos.

Warmonderhof

De Warmonderhof wordt in dat rijtje niet genoemd. Suzanne Stoop (PvdA) maakt zich daar zorgen over: „Het lijkt me toch een hele belangrijke partner, die zeker genoemd moet worden.”

Die bezorgdheid wordt gedeeld door anderen, reageerde Irene Korting, die heeft gesproken met Warmonderhof-directeur Tjalling Sijperda. Hij is bang dat zijn biologisch-dynamische opleiding in het nauw raakt temidden van de uitbreidende Green Campus en door de nabijheid van de christelijke agrarische hogeschool.

Wethouder Korting heeft inmiddels haar maatregelen getroffen. Zij heeft de nieuw aangestelde projectleider gevraagd om nadrukkelijk aandacht te besteden aan de Warmonderhof. Daarnaast gaat ze ook zelf de vinger aan de pols houden.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo