DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Warmonderhof bouwt nieuwe studentenhuizen aan de Wisentweg

Warmonderhof bouwt nieuwe studentenhuizen aan de Wisentweg
Nieuwbouw bij de Warmonderhof
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Bezoekers van de open dag van de Warmonderhof zagen zondag ook dat nieuwe studentenhuizen worden gebouwd aan de Wisentweg. Op het terrein van de school worden momenteel gewerkt aan 7 studentenwoningen met kamers voor een kleine 50 studenten.

Terwijl in Dronten de discussie over studentenhuisvesting in woonwijken volop gaande is, gaat de Warmonderhof nog steeds uit van wonen op de campus.

,,In principe ga je als eerstejaars hier wonen. Er zijn wel derde- of vierdejaars die met een paar vrienden ergens anders gaan wonen, dat is ook prima. De slogan van de Warmonderhof is echter altijd geweest: wonen - werken - leren. En dat betekent dat wonen echt een onderdeel is van je tijd op Warmonderhof”, legt Maarten Roelofs uit tijdens de open dag.

Groeien naar 150 leerlingen

De Warmonderhof is een MBO-opleiding op antroposofische grondslag. Ruim 100 studenten gaan naar de dagopleiding tot biologisch boer en daarnaast zijn er een kleine 200 deeltijdstudenten. De school wil doorgroeien naar 150 dagleerlingen en bouwt daarom op de minicampus nu 50 extra kamers.

Studentenhuisvesting