DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Walibi en Fight Cancer halen samen bijna 32.000 euro op voor goede doel (6 foto's)

Walibi en Fight Cancer halen samen bijna 32.000 euro op voor goede doel (6 foto's)Walibi en Fight Cancer halen samen bijna 32.000 euro op voor goede doel (6 foto's)Walibi en Fight Cancer halen samen bijna 32.000 euro op voor goede doel (6 foto's)Walibi en Fight Cancer halen samen bijna 32.000 euro op voor goede doel (6 foto's)Walibi en Fight Cancer halen samen bijna 32.000 euro op voor goede doel (6 foto's)Walibi en Fight Cancer halen samen bijna 32.000 euro op voor goede doel (6 foto's)
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De eerste editie plaats van de Rollercoaster Run in Walibi Holland heeft zaterdag 31.935 euro opgeleverd voor Fight Cancer. Onder zonnige omstandigheden legden 240 deelnemers het parcours af.

Om klokslag 19.00 uur klonk het eerste startschot voor de run. De deelnemers legden daarna een route van 5 kilometer af door Walibi, inclusief een ritje in twee achtbanen.

Bianca Kistenkas vond het een bijzondere ervaring: „Ik ben onlangs mijn vader verloren aan longkanker. Wij kregen in januari te horen dat hij ziek was en hebben in april afscheid moeten nemen. Door mee te doen aan de Rollercoaster Run heb ik mijn verdriet omgezet in iets doen…”

Cheque

Na afloop overhandigde Mascha van Till de cheque namens Walibi aan Limore Noach van Fight Cancer. Beide directrices renden mee en kijken met een goed gevoel terug op de eerste editie.

Limore Noach: „Het was echt leuk om èn hard te lopen én in de achtbanen te kunnen.” Het opgehaalde bedrag gaat via Fight Cancer/KWF Kankerbestrijding naar jonge, talentvolle onderzoekers.