DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 14 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Waarom kantoren langs De Noord? „Denk eerder dat we een overschot hebben”

Waarom kantoren langs De Noord? „Denk eerder dat we een overschot hebben”
Paul Vermast (GroenLinks)
Foto: © Jennifer Sauer
Redactie: M.H.

DRONTEN - De fracties van GroenLinks en D66 plaatsen vraagtekens bij de plannen voor het Hanzekwartier. Hun bedenkingen hebben niet alleen betrekking op de architectuur van de Havenkade. Paul Vermast (GroenLinks) noemt ook de kantoren langs De Noord.

Als het aan de twee tweemansfracties ligt, worden de plannen voor het Hanzekwartier nog eens goed onder de loep genomen. Vermast wees er donderdag tijdens de raadsvergadering op dat er langs De Noord dienstverlening is gepland: „Hebben we in Dronten nou echt een tekort aan kantoorruimte? Ik denk eerder dat we een overschot hebben. Het is zinnig om dat soort dingen eens tegen het licht te houden.”

Een unieke plek

Lazise Hillebregt (D66): „Er ligt een plan voor het Hanzekwartier wat niet voldoet aan enig ambitienivieau.” Ze betreurde dat: „Want deze wijk is niet zomaar wat, het is een wijk op een unieke plek.”

Suzanne Stoop herinnerde aan een uitspraak van toenmalig CDA-wethouder Hans Engelvaart uit 2012. Op het moment dat de plannen werden gepresenteerd, zou hij hebben gezegd: „Hou niet te veel vast aan de plaatjes, het kan er heel anders uit komen te zien.”

Laat je niet gek maken

„Laat je niet gek maken door de plaatjes. Die woorden van Engelvaart herinner ik me ook”, reageerde Paul Vermast, „Maar we zien nu dat het kwaliteitsniveau niet wordt gehaald. Daar zit onze zorg. Het wordt toch niet helemaal wat wij voor ogen hadden.”

Beide fracties brengen volgende maand een motie in stemming. Langer kan het volgens Hillebregt niet wachten: „Want er liggen plannen klaar en heel veel tijd is er niet. We zien op dit moment pas voor ’t eerst ziet wat er daadwerkelijk wordt gerealiseerd. En wat er nu op tafel ligt is voor ons onvoldoende.”