DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Waarom investeren in agrofood als ondernemers zelf volstrekt niet geïnteresseerd zijn?

Waarom investeren in agrofood als ondernemers zelf volstrekt niet geïnteresseerd zijn?
Irene Korting (VVD)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten investeert de komende drie jaar 150.000 euro om de agrofood-sector te promoten, met name tijdens de Floriade in Almere. Paul Vermast (GroenLinks) zet daar zijn vraagtekens bij: „Waar doen we het eigenlijk voor als de ondernemers zelf klaarblijkelijk volstrekt niet geïnteresseerd zijn?”

De fractievoorzitter verwees bij zijn uitspraak naar de Dutch Agri Food Week, die momenteel gehouden wordt. Er is tijdens deze week helemaal niets te doen in de gemeente Dronten, terwijl er in bijvoorbeeld Almere negen activiteiten zijn.

Is er überhaupt vraag naar?

Vermast constateert dat de gemeente ontzettend druk is met de marketing: „Maar is er überhaupt wel vraag naar in de sector?”

Wethouder Irene Korting (VVD) heeft zich ook verwonderd over de passiviteit van de Dronter ondernemers: „Daarover gaan wij in gesprek met de SEA-groep Dynamiek in de Landbouw.”

Onhandige planning

„Als gemeente heb ik gezegd: ik vind het belangrijk dat wij wèl meedoen aan die Dutch Agri Food Week. Ik heb er een paar agrarische ondernemers over gesproken en die zeggen dat de timing tijdens de oogst niet zo handig is en dat ze de week niet helder op het netvlies hadden. Daarom is het goed om af te stemmen hoe we dit in de toekomst gaan oppakken.”

De gemeente Dronten probeert op het laatste moment nog wel te redden wat er te redden valt. Wethouder Korting zei dat er komende vrijdag (12 oktober) een lunch is, waar gemeente met vertegenwoordigers van landbouworganisaties om tafel gaat zitten. Dat gebeurt op het erf van een agrariër.

Dutch Agri Food Week