Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VVD-wethouder na stemadvies van GroenLinks: „Ik snap niet wat er woensdag is”

VVD-wethouder na stemadvies van GroenLinks: „Ik snap niet wat er woensdag is”
Albert Bleijenberg (GroenLinks)
Foto: © Eelco Lindhout

DRONTEN - „Als vliegveld Lelystad niet doorgaat, is dat gunstig voor de windmolens vlakbij Biddinghuizen en Ketelhaven. Dat lijkt me voor woensdag een belangrijk gegeven”, zei Albert Bleijenberg (GroenLinks) tijdens een commissievergadering van de gemeente Dronten. „Ik snap alleen niet wat er woensdag is, ik heb kennelijk iets gemist”, reageerde VVD-wethouder Ton van Amerongen. Om er geschrokken aan toe te voegen: „Oh ja… de verkiezingen natuurlijk.”

Op last van de luchtvaartinspectie heeft Windplan Groen twintig geplande windmolens moeten schrappen. Daardoor zou het voor de windkoepel lastiger worden om de turbines vlakbij Biddinghuizen en Ketelhaven te cancelen. Het burgerraadslid van GroenLinks ziet daarin aanleiding om bij de Statenverkiezingen te stemmen op een partij die tegen uitbreiding van Lelystad Airport is.

Maakt niet zoveel uit

Theo Vulink (VVD) sprong snel op de bres voor zijn wethouder. Hij wees erop dat de impact van die twintig windmolens op het rendement van Windplan Groen niet zoveel uitmaakt. Het verlies van die windmolens wordt namelijk gecompenseerd door het langer laten doordraaien van oude turbines en door subsidie: „Als het vliegveld niet doorgaat, maakt dat niet zoveel uit voor de berekening.”

Het VVD-raadslid riep de gemeente op om deze berekening goed uit te leggen aan de inwoners van met name Biddinghuizen en Ketelhaven.

Windplan GroenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo