DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VVD: Openstaande brug Roggebotsluis in de spits is ‘groot irritatiepunt’

VVD: Openstaande brug Roggebotsluis in de spits is ‘groot irritatiepunt’
Roggebotsluis
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „De files nemen met de dag toe”, zegt Irene Korting over de verbinding tussen Dronten en Zwolle. De fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad vraagt vooral aandacht voor de brug bij Roggebotsluis.

Irene Korting constateert dat de brug vaak open gaat tijdens de spits: „U kunt zich voorstellen dat dit een groot irritatiepunt is als je naar je werk moet.”

Beperkte openstelling

De VVD vraagt B en W om hierover in gesprek te gaan met de provincie Flevoland: „De hogere brug komt pas in 2020 in beeld. In de tussentijd moeten wij aandacht vragen voor een beperkte openstelling.”

Opvallend is dat zowel de verantwoordelijke minister (Melanie Schultz van Haegen) als de verantwoordelijke gedeputeerde (Jaap Lodders) VVD’ers zijn.

Rijkswaterstaat is eigenaar

De huidige brug is eigendom van Rijkswaterstaat. De gemeente Dronten en de provincies Flevoland en Overijssel zijn al geruime tijd aan het lobbyen richting Rijkswaterstaat om de brug niet te openen tijdens de spits.

De toekomstige brug wordt eigendom van de provincie Flevoland. Vanaf dat moment heeft Rijkswaterstaat er niets meer over te zeggen en kan de provincie besluiten om 'm in de spits niet te openen voor het scheepvaartverkeer.