DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VVD in Dronten vraagt opheldering over voortdurende storingen aan Ketelbrug

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De VVD in Dronten heeft opheldering gevraagd aan minister Cora van Nieuwenhuizen over de terugkerende storingen aan de Ketelbrug. Gemeenteraadslid Trudy Stoker noemt vooral het economisch belang van de brug.

De VVD in Dronten en de Noordoostpolder schrijven in een gezamenlijk persbericht over de storing van gisteren: „De belastingbetalende weggebruiker stond voor de zoveelste keer stil dit afgelopen half jaar omdat het brugdek niet naar beneden ging. Kilometerslange file zorgde voor ruim twee uur oponthoud waarna de automobilisten via de afritten van de weg werden geleid.”

Economie

„De economie van Flevoland is de hardst groeiende van het land en het kan niet zo zijn dat de banenmotor niet meer over de brug kan”, zegt Trudy Stoker, „Want die storingen komen niet alleen in weekenden en/of vakanties voor.”

Ellen Lindenbergh, fractievoorzitter in de Noordoostpolder vindt het onbegrijpelijk en vraagt om opheldering bij de minister: „Ik wil weten waarom dit iedere keer gebeurt en wat we gaan doen om het in de toekomst te voorkomen. Wat ons betreft komt er een hogere brug of een tunnel.”

VVD-wethouder

Overigens zei VVD-wethouder Irene Korting anderhalve maand geleden over de Ketelbrug: „Er is geen sprake van achterstallig onderhoud.” Ze wees er in antwoord op vragen van de PvdA op dat de brug zes jaar geleden een grote onderhoudsbeurt heeft ondergaan.