DeDrontenaar.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VVD en Leefbaar Dronten zitten niet te springen om college met CDA

VVD en Leefbaar Dronten zitten niet te springen om college met CDA
Ton van Amerongen (rechts) met collega Peter van Bergen.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Een samenwerking met het CDA zou kunnen, maar dan moet er wel eerst heel wat schoon water door de Rijn vloeien”, zegt VVD-lijsttrekker Ton van Amerongen. Ook zijn Leefbaar Dronten-collega Jan Ammerlaan heeft bedenkingen over samenwerking met het CDA na de verkiezingen.

Beide lijsttrekkers deden hun uitspraken gisteren in een gesprek met Omroep Flevoland. Ton van Amerongen wees naar het opstappen van de CDA-wethouders Nico Verlaan en Dirk Minne Vis: „Waarbij ze ook mij verwijten hebben gemaakt. En dat voelt natuurlijk niet prettig, niet lekker.”

Een hele lastige

De VVD’er merkt op dat CDA-lijsttrekker Brenda Berghorst in haar interview DeDrontenaar.nl dit weekeinde nog steeds geen afstand nam van die verwijten. „Alle coalities zijn bespreekbaar, maar dit zal een hele lastige worden”, aldus Van Amerongen tegen de provinciale omroep, „Het heeft mij persoonlijk heel veel gedaan.”

Ton van Amerongen is wel lovend over de samenwerking met de enige andere overgebleven wethouder: Peter van Bergen van Leefbaar Dronten. Volgens hem is er de afgelopen zes maanden met twee wethouders nog veel bereikt: „Zo kan het dus ook.”

Er is veel gebeurd

Volgens Jan Ammerlaan is er de afgelopen vier jaar heel veel gebeurd tussen Leefbaar Dronten en het CDA: „We hebben gewoon een hele moeizame relatie gehad. Dat voelt niet goed.”

„Als je dan keuzes moet maken naar de toekomst, dan moet je goed nadenken over welke stappen je gaat zetten; zeker ook omdat we de afgelopen zes maanden hebben ontdekt dat we met een aantal andere partijen fantastisch hebben kunnen samenwerken.”

Stemwijzer gemeenteraadsverkiezingen