Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VVD Elburg biedt gemeente Dronten excuses aan rond Defqon.1: „Onnodige escalatie”


ELBURG - Het Elburgse gemeenteraadslid Rick van Veldhuysen heeft de gemeente Dronten namens de VVD excuses aangeboden voor de ophef rond Defqon.1. „Blijkbaar is er geen persoonlijk overleg meer en verzandt op dit moment het contact in een soort van ordinaire burenruzie”, klaagt hij in een persbericht.

Van Veldhuysen is ook bekend als disckjocyey en programmamaker, in het verleden onder andere bij Radio 538 en Radio Veronica, tegenwoordig bij Radio 2.

Onnodige escalatie

„Het voornemen om te gaan procederen tegen deze vergunning, die door de gemeente Dronten is afgegeven, vindt de VVD Elburg een onnodige escalatie en een slecht voorbeeld naar onze inwoners hoe ‘goede buren’ met elkaar zouden moeten omgaan”, schrijft de partij in het persbericht.

„De VVD voelt zich buitengewoon ongemakkelijk in de gekozen aanpak. Wij vinden het uitermate onhandig om op deze wijze ‘bonje met de buren’ te zoeken.”

Weinig constructief

De liberalen stellen dat de beleving van overlast voor iedereen verschillend is: „Uit onderzoeken vanuit het verleden is gebleken, dat Walibi Holland de geluidsgrens niet heeft overschreden. Daarom is de opstelling van de drie gemeenten weinig constructief.”

„Wij bieden als VVD Elburg onze excuses aan voor deze publiekelijke starre houding van onze gemeente en wensen de bezoekers van Defqon.1 dit weekend een grandioos evenement toe!”

Defqon.1Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo