DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 25 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vul de enquête in: Wat verwacht u van de nieuwe burgemeester van Dronten?

Vul de enquête in: Wat verwacht u van de nieuwe burgemeester van Dronten?
Heropening Meerpaalplein
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft zijn ontslag ingediend per 1 november. Het nieuwe gemeentebestuur wil de bevolking betrekken bij haar besluitvorming. Daarom vraagt DeDrontenaar.nl aan de inwoners: wat verwacht u van de nieuwe burgemeester? Vul onze enquête in.

Sinds de burgemeester zijn opstappen donderdag bekendmaakte, hebben al enkele honderden Drontenaren de enquête ingevuld. Hieronder een aantal reacties:

Enquête burgemeester Dronten:

 1. Een vriendelijke, humoristische, meegaande burgemeester. Die een groot hart heeft voor Dronten.
 2. Sociaal, empathisch, verbindend, samenwerkend met de inwoners en makkelijk benaderbaar, liefst los van landelijke partijen!
 3. De nieuwe burgemeester moet als bestuurder van Dronten een kritische houding hebben t.o.v. vliegveld Lelystad en opkomen voor de belangen van de inwoners van de gemeente (speciaal Biddinghuizen), omdat daar de meeste overlast en het minste profijt zal zijn. Hiervoor is het nodig dat de nieuwe burgemeester veel ervaring heeft en een goed netwerk in Den Haag. De komende jaren krijgen wij steeds meer met Schiphol (beleid) te maken en daartegen moet een duidelijke stem uit Dronten komen. Veel duidelijker dan De Jonge in de afgelopen jaren heeft laten horen. We kunnen niet langer naïef zijn.
 4. Goed kunnen communiceren.
 5. Liever een onbekend iemand die nog kneedbaar is. Hier hoeft geen zwaargewicht te zitten.
 6. Normaal doen en andere meningen respecteren.
 7. Daadkrachtigheid, groot empathisch vermogen.
 8. Dat hij of zij zijn gezonde boerenverstand gebruikt en zich niet laat lenen voor slinkse politieke spelletjes. Hij of zij zorgvuldig diverse belangen afweegt en daarin heldere keuzes maakt (en dit communiceert).
 9. Niet om de boel heen draaien. En de waarheid spreken.
 10. Wij hopen op een burgemeester die Swifterbant net zo hoog op de agenda zet als Dronten en Dronten dus niet steeds alles geeft en Swifterbant maar laat bungelen!
 11. Ik zeg Irene Korting!
 12. Dat diegene goed kijkt naar wat Dronten nodig heeft. Ook al worden we steeds groter we blijven nog wel een jong dorp. En eens een flinke schoonmaak in de financiën, beslissingen maken die goed zijn voor de kas. En geen vriendjespolitiek. Wat dat betreft zet er maar eens een vrouw neer.
 13. Een open persoon die duidelijk laat merken dat hij er is voor alle bewoners, ook dus voor alle drie de dorpen.
 14. Nu 'n keer geen CDA. Er veranderd dan niets.
 15. Passen bij de poldermentaliteit.
 16. Een gezonde balans tussen hoofd en hart, liefst politiek neutraal. Een burgemeester die gaat voor sociaal-maatschappelijk correct i.p.v. politiek correct!
 17. Ik zoek vooral een burger'vader' (of moeder natuurlijk). Hij of zij moet toegangkelijk zijn voor de burger met vragen.
 18. Een persoon die binding zoekt met de Randstad en groot voorstander is van Lelystad Airport.
 19. Een hart voor studenten.
 20. Vooral een lieve man, die ook opkomt voor zijn ambtenaren en bewoners als dat nodig is.

Enquête burgemeester Dronten