Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Vrouw en Rouw begeleidt vrouwen die te maken hebben met ingrijpend verlies

Vrouw en Rouw begeleidt vrouwen die te maken hebben met ingrijpend verlies
Eva de Vries
Foto: Vrouw en Rouw

DRONTEN - Eva de Vries is sinds dit voorjaar in Dronten actief als rouwbegeleider. Met haar bedrijf ‘Vrouw en Rouw’ begeleidt ze vrouwen die te maken hebben gehad met een ingrijpend verlies, zoals bijvoorbeeld een overlijden, scheiding of het verlies van gezondheid.

„De begeleiding helpt hen een nieuwe balans te vinden, daardoor voelen ze zich beter en zijn ze in staat het leven weer op te pakken”, legt Eva uit.

De vrouwen die Vrouw en Rouw benaderen weten vaak niet goed hoe ze zelf verder moeten na het verlies: „Ze zijn moe, voelen zich eenzaam, zijn soms boos en er is veel pijn en verdriet."

Onzeker en onveilig

Eva: „Na een verlies kom je een kant van jezelf tegen die je nog niet kende. Dat kan onzeker maken en je kunt je heel onveilig voelen. Het wordt als helpend ervaren om te kunnen praten met iemand die herkent wat je zegt en die handvatten aan kan reiken. Rouwen is verdragen en verduren. Dat vraagt moed, elke dag opnieuw. Maar je hoeft het niet alleen te doen.”

Op woensdag 20 september is er in Dronten een interactieve lezing voor vrouwen die graag meer willen weten. Informatie: vrouwenrouw.nl.


Aanvang: woensdag 20 september 2017 19:30Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo