Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Vrijwilliger Nettie moet na openingshandeling stoppen bij St Jansdal: „Heel mooi, héél mooi!”

Vrijwilliger Nettie moet na openingshandeling stoppen bij St Jansdal: „Heel mooi, héél mooi!”
Nettie Kossen verricht de officiële heropening.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De polikliniek in Dronten bestond gisteren exact tien jaar. Omdat er na het faillissement van de MC Groep het een en ander veranderd is, besloot ziekenhuis St Jansdal de polikliniek officieel te heropenen. Vrijwilliger Nettie Kossen mocht het lintje doorknippen. Dat gebeurde ter gelegenheid van haar afscheid, want Nettie moet er verplicht mee stoppen omdat ze 80 jaar is.

Na alle sombere berichten over de gezondheidszorg in Flevoland van het laatste half jaar, wilde St Jansdal graag een feestje maken van het jubileum. Ook de huisartsen in de gemeente Dronten vierden dat feestje mee. „Want we zijn heel blij dat St Jansdal de zorg wil continueren en dat de polikliniek in Dronten gewoon open blijft. Die is gelukkig ook geen dag dicht geweest”, zei huisarts Wendy Lancée.

Wim Peeters directeur/bestuurder van polikliniek Dronten nodigde daarop Nettie Kossen uit om de openingshandeling te verrichten. Zij is al vanaf de eerste dag vrijwilliger in de polikliniek en de open dag van zaterdag was voor haar meteen het afscheid. Ze toonde zich vereerd met de uitnodiging om het lint door te knippen.

U moet ermee stoppen…
Nettie Kossen: „Ja, ik ben vorig jaar november 80 geworden en ik ben hier al vanaf het begin. Je weet van tevoren dat je moet stoppen als je 80 bent, dat staat in je contract. Maar ik heb gevraagd of ik de tien jaar mocht volmaken en er vandaag ook bij mocht zijn. Dat vond meneer Peeters ok. Dus ik mag dit nog meemaken en dan moet ik helaas stoppen.”

Het is vandaag dus een mooie dag voor St Jansdal, maar voor u een dag met een dubbel gevoel?
„Jazeker. Ik ben alleen, mijn kinderen wonen allemaal in het buitenland en ik woon aan De Morinel, dus ik stap lekker op de fiets en ik rij hier naartoe. Ik vind het heel leuk.”

Kunt u uitleggen wat er zo leuk aan is?
„Omdat ik al zo lang in Dronten woon, ken ik heel veel oudere mensen. Niemand komt hier voor z’n plezier en als ze dan een bekend gezicht zien, dat is heel plezierig voor die mensen. Je gaat even gezellig met ze aan tafel zitten met een kopje thee of een glaasje water. Dat scheelt.”

Hoe kijkt u terug op de afgelopen tien jaar?
„Heel mooi, héél mooi! Ik had het niet willen missen. Vooral de contacten met de mensen. Sommigen gaan op hun eentje in een hoekje zitten, maar ik neem ze altijd mee aan tafel.”

Hebt u al een nieuwe hobby?
„Nee, nog niet. Maar er komt wel weer wat op mijn pad. We krijgen een nieuw tehuis aan De Zuid voor dementerende mensen. Dat vind ik misschien ook wel leuk om een kopje koffie met die mensen te drinken of een praatje te maken.”

Maarten Heijenk

St Jansdal

DeDrontenaar.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo