DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vrijwel alle activiteiten op vrijdag in gemeente Dronten afgelast vanwege coronavirus

Vrijwel alle activiteiten op vrijdag in gemeente Dronten afgelast vanwege coronavirus
Huisartsenpraktijk Dronten-zuid
Foto: Google Streetview
Redactie: M.H.

DRONTEN - De voor vrijdag 13 maart in de agenda van DeDrontenaar.nl aangekondigde activiteiten zijn vrijwel allemaal afgelast. Alleen voor het meezingcafé van het Huis voor Taal is dat nog niet 100% duidelijk.

Er stonden voor vrijdag vier activiteiten in onze agenda. De vrijwilligersactie NLdoet is landelijk afgeblazen door het Oranje Fonds. Zij hebben alle deelnemende organisaties opgeroepen hun activiteiten uit te stellen.

Dronten-noord

Eén van de onderdelen van NLdoet in Dronten was de actie van het wijkcomité samen met studentenvereniging USRA in Dronten-noord. Deze klusjesdag gaat niet door. „Met name omdat wij ons richten op de kwetsbare groep mensen”, legt Bibiche Fischer uit, „Het doel is om het project later in het jaar te hervatten als de pandemie over of onder controle is.”

Alle vier de wethouders zouden in het kader van deze actie tuinwerkzaamheden verrichten aan de Grutto, Morinel en Oeverloper. Dit gaat dus niet door. B en W hebben ook al hun andere openbare ‘optredens’ voor de komende week geannuleerd.

De Meerpaal

In De Meerpaal stond de voorstelling The Best of Britain op het programma. Zoals Meerpaal-directeur Hans Maris eerder vandaag meldde, zijn in Dronten alle theatervoorstellingen tot 31 maart geschrapt.

In de bibliotheek van Swifterbant stond de maandelijkse Vrijdag Blijdag gepland. Ook de Flevomeer bibliotheken hebben alle activiteiten tot 1 april afgelast.

Het meezingcafé in de bibliotheek van Dronten is georganiseerd door het Huis voor Taal. Margot Fisser is coördinator van het Huis voor Taal. Zij kan niet zeggen of het meezingcafé vrijdagochtend wel of niet doorgaat en verwijst naar de website van De Meerpaal: „Meer weet ik ook niet.”

Coronavirus