DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vrijage tussen tulpenroutes in Dronten en de NOP bij de Ketelbrug

Vrijage tussen tulpenroutes in Dronten en de NOP bij de Ketelbrug
Margot Maljaars, Herman Vermeer, Ellen Boonen en Coby Dekker (v.l.n.r.).
Foto: Jack Dekker
Redactie: M.H.

DRONTEN - Om te illustreren dat ze niet elkaars concurrenten zijn, zijn de organisatoren van de tulpenroutes in Dronten en de Noordoostpolder vanmorgen bij elkaar gekomen op ‘neutraal’ terrein: bij de Ketelbrug. Daar werd de poster van de Tulpenroute Dronten overhandigd aan de organisatie in de NOP.

De Noordoostpolder kent al vele jaren een Tulpenfestival. In de gemeente Dronten zijn ze daar vorig jaar mee begonnen. ,,Ik heb de indruk dat ze in de Noordoostpolder een beetje zenuwachtig aan het worden zijn’’, zei burgemeester Aat de Jonge daarover onlangs.

Geen concurrenten

In werkelijkheid doen beide organisaties er echter alles aan om de schijn te vermijden dat ze elkaar beconcurreren. Vanmorgen overhandigden Herman Vermeer en Coby Dekker de poster van Dronten aan Ellen Boonen en Margot Maljaars uit de NOP. ,,Het begin van een nieuwe samenwerking om samen Flevoland te promoten’’, aldus Coby Dekker.

,,We hebben de afgelopen periode al aan kennisuitwisseling gedaan’’, licht Herman Vermeer toe, ,,Zo hebben de statuten uit de Noordoostpolder als voorbeeld gediend voor de oprichting van de stichting Tulpenroute Dronten. Na de zomer gaan we samen om tafel te zitten om te evalueren. Dan gaan we verder kijken hoe we elkaar kunnen versterken.’’

Dossier Tulpenroute