DeDrontenaar.nl

Maandag, 1 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Voorzitter over Onze Dorpskwis: „Uitdagende, gezellige, spannende avond”

Voorzitter over Onze Dorpskwis: „Uitdagende, gezellige, spannende avond”
Marlijn van de Rijdt geeft uitleg.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Voorzitter Marlijn van de Rijdt van Onze Dorpskwis heeft de jaarvergadering van Dorpsbelangen Swifterbant aangegrepen om reclame te maken: „Want we willen graag wat meer aandacht voor ons nieuwe evenement in de gemeente Dronten.” Ze hoopt dat zoveel mogelijk teams uit de drie dorpen zich opgeven.

De voorzitter omschreef de quiz als: „Een uitdagende, gezellige, spannende avond, waarbij je met je eigen team op je eigen locatie allerlei vragen beantwoordt en opdrachten uitvoert.”

Echt veel werk

De quiz bestaat uit twaalf categorieën: „Elke categorie heeft zeker tien vragen. Een team moet uit minimaal acht mensen bestaan, maar eigenlijk is dat weinig, gezien de hoeveelheid vragen. Het is echt veel werk.”

Teams kunnen bestaan uit collega’s, buurtgenoten, familieleden: „Iedereen kan meedoen.” Op zondag 27 mei krijgen de teams de eerste opdracht. Daarna halen ze op zaterdag 16 juni het quizboek op in De Meerpaal en die avond gaat iedereen met het eigen team aan de slag.

Geheime opdracht

De vragen zijn opgesteld door de zeven bestuursleden van Onze Dorpskwis. Marlijn van de Rijdt: „Het zijn vragen over de geschiedenis van de drie dorpen, puzzels, muziekvragen, een categorie voor de jeugd en doe-opdrachten waarbij je een dorp in moet. Ook is er een geheime opdracht, waarbij één van de leden van het team zich moet melden in De Meerpaal en daar een opdracht voorgeschoteld krijgt.”

Alle informatiebronnen zijn toegestaan: „Tijdens die avond mag je echt alles gebruiken: internet, de kennis van je buren, opa’s, oma’s, noem maar op. En niet alles is te vinden op internet.”

Prijsuitreking

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking is pas twee weken na de quizavond: „Want het is heel veel nakijkwerk.”

De winnaar krijgt dankzij een aantal sponsoren een wisseltrofee èn 500 euro. Ze mogen zelf bepalen waar dat geld naartoe gaat, bijvoorbeeld naar de eigen vereniging of naar een goed doel.

Agenda dorpsquiz

  • Zondag 27 mei, 15:00 uur: teams kunnen zich inschrijven bij café-restaurant Moellies in Dronten en krijgen daar de eerste opdracht.
  • Zaterdag 16 juni: quizboek ophalen in De Meerpaal en quizavond op eigen locatie.
  • Zaterdag 30 juni: feestelijke avond met prijsuitreiking in De Meerpaal.

Onze Dorpskwis

Aanvang: zondag 27 mei 2018 15:00