DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 15 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Voorzitter Meerpaaldagen moe maar voldaan: „Geworden wat we ervan verwacht hadden”

Voorzitter Meerpaaldagen moe maar voldaan: „Geworden wat we ervan verwacht hadden”
Joop Weenk
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De Meerpaaldagen zijn geworden wat de stichting ProDronten ervan verwacht had. Dat zegt voorzitter Joop Weenk in een terugblik op het driedaagse festival: „Het is altijd weer een enorme inspanning met de hele groep om het allemaal voor elkaar te krijgen. Als het dan gelukt is, dan geeft dat toch een fijn gevoel.”

Ben je echt voor de volle honderd procent tevreden?
Joop Weenk: „Ja, voor 100%. Er zijn geen dingen gebeurd waarvan we zeggen: dat hadden we anders of beter moeten doen. Het is geworden wat we ervan verwacht hadden. We hebben alleen maar tevreden mensen op het plein gezien en dàt is wat we willen.”

Hoe is de afsluitende zaterdagavond geweest?
„We hadden weer een volle tent. Het weer hiep natuurlijk mee, dus ook over de laatste avond geen klagen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo heel veel van de bands gehoord heb. Er was achter de schermen genoeg werk te doen. Maar de reacties van de bezoekers waren positief.”

Was Snollebollekes het hoogtepunt?
„Ja, geweldig he? Geweldig wat één man kan doen met zoveel mensen in de tent. Ik heb het vanaf het podium bekeken, het was echt een sensatie. En ook als ik naar de bezoekersaantallen kijk en de reacties van de mensen, dan was dat in het programma het absolute hoogtepunt.”

Hoeveel mensen waren er vrijdagavond?
„7.300.”

Is dat veel in vergelijking met andere avonden?
„Jazeker, gisteren waren er bijvoorbeeld 5.500.”

Dus Snollebollekes volgend jaar weer uitnodigen?
„Wat ons betreft wel, maar ik vrees dat we ‘m niet meer kunnen betalen.”

Jullie hadden hem vastgelegd toen hij nog goedkoop te boeken was. Wie zijn de ‘Snollebollekes’ van volgend jaar?
In het verleden is dat inderdaad verschillende keren gelukt. Met Marco Borsato bijvoorbeeld, Jeroen van der Boom en André Hazes junior. Snollebollekes past prima in dat rijtje, maar je moet net geluk hebben, op het juiste moment op de juiste plek staan. Helaas hebben we op dit moment nog niets vastgelegd.”

Zijn er nog ongeregeldheden gebeurd?
„Nee, geen bijzonderheden. Helaas worden er ieder jaar wildplassers en kinderen met alcohol betrapt. Dit jaar was daar geen uitzondering op. Je doet daar niet zoveel aan. Als kinderen onder de 18 besluiten alcohol te nuttigen en ze zijn in staat om het te krijgen, dan kunnen wij alleen maar optreden op het moment dat we het zien. Voorkomen kunnen we het niet. Ja, we kunnen geen alcohol schenken op het feest, maar dat is geen optie.”

Je hebt vooraf je zorgen geuit over de financiën. Hoe staat dat er nu mee?
„Die zorgen zijn er nog steeds, we komen nog steeds geld tekort.”

Er is toch een goede omzet gedraaid?
„Ja, maar aan een goede omzet hebben wij niet zoveel. We hebben de horeca verpacht en daar krijgen we een vast bedrag voor, ongeacht of de horeca nu goed of slecht draait.”

Wat zijn voor volgend jaar nog punten van aandacht?
„Uiteraard gaan we kijken wat we kunnen leren van deze editie. Wat kunnen we beter, anders, slimmer doen? Daarvoor hebben we een jaarlijkse evaluatie in september. Het wordt in ieder geval weer een uitdaging om het plaatje rond te krijgen.”

Zit het werk er nu op voor het weekeinde?
„We zijn vannacht al begonnen met afbreken, vanmorgen gaat de techniek eruit, daarna gaan wij verder met afbreken. Vanaf maandagochtend gaat de tent weg en dan ziet het er maandagmiddag om zes uur uit alsof er helemaal niets is gebeurd op het plein de afgelopen week…”

Al met al: moe maar voldaan?
„Dat mag de conclusie zijn!”

Meerpaaldagen